Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. szeptember 5., szombat

Knézy Jenő: Váradon fejet hajtok édesapám és nagyapám emléke előtt

 
Knézy Jenő.Forrás : twice.hu 

Knézy Jenővel készített interjú 2010-ben készült a a Pece-parti Párizsban a Nagy Idők Focija című rendezvény alkalmával,mely a Nagyváradi Atlétikai Club 100 éves évfordulója emlékére rendezték meg.

"Knézy Jenővel, a Duna Televízió műsorvezetőjével a különleges gálameccsről, neves kollégáiról és váradi terveiről is beszélgettünk.


Erdélyben és a Partiumban nagy szükség van a magyar sportélet újraélesztésére – vallja Tőkés Máté, a Partium Sport Club elnöke. Hogyan tudja ezt a rendezvény elősegíteni?
A Tőkés Máté által életre hívott múltidéző esemény azáltal, hogy a múlt nagyjait felidézve megcsillantja Nagyvárad és a Partium sportjának dicső emlékét, tökéletesen alkalmas egy város, egy régió sportéletének újjáélesztésére. Minden olyan magasztos cél, amely a sporttal kapcsolódik össze, amely megmutatja azt, hogy mire és kikre lehetünk büszkék, akik a vérzivataros időkben is magyarságukat büszkén vállalva elnyerték az első magyar vidéki bajnoki címet, melegséget és bizsergést hoz mindenki szívébe. A Duna Televíziónak pedig ennél profilba vágóbb, testhezállóbb feladata aligha lehetne, mint ennek a nagyszerű kezdeményezésnek a pártját fogni.
Milyen különlegességekre számíthatnak a Nagyváradra látogatók?
Már a magyarországi sportkedvelők megérkezése sem lesz mindennapi, hiszen a szervezők – felelevenítve a régi hagyományt –, nosztalgiavonatot szerveztek a Budapestről Váradra induló drukkereknek. A vonaton az utazóközönséghez csatlakozik a nagyváradi gálamérkőzésen pályára lépő magyar öregfiúk csapata és tiszteletbeli edzőjük, Buzánszky Jenő is, valamint a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia játékosai. A nagyváradi állomáson pedig rezesbanda, mazsorettek és a helyiek apraja-nagyja várja majd a messziről érkezett vándorokat, hogy elkísérjék őket a helyi idő szerint 14 órakor kezdődő különleges gálamérkőzésre. A meccs után is lesz még program: a közönség a Partiumi Keresztény Egyetem épületében tekintheti meg azt a régi fotókból összeállított kiállítást, amely a nagyváradi futballtörténelem jeles pillanatait hivatott felidézni.
Elismert riporterekkel közvetíti a gálamérkőzést. Volt már alkalmuk a közös munkára?
Kiváló kollégám, Szepesi György, a magyar sportkommentátorok legnagyobb alakja lesz az egyik társam, míg Novotny Zoltán, a Magyar Rádió legendás riportere a másik. Mindkettejükkel remek kapcsolatban vagyok, így a nagy megtiszteltetés mellett külön öröm számomra, hogy velük dolgozhatok. Szepesi Györgyöt legutóbb születésnapján láttam vendégül a Duna Televízióban hétfő esténként látható, Sportaréna című műsoromban, míg Novotny Zoltánnal minden évben a Magyar Borász Válogatott meccseit szoktuk kommentálni a helyszínen, az etyeki borfesztivál alkalmával.
Járt már Nagyváradon?
Nagy öröm számomra, hogy most – életemben először – ellátogathatok Nagyváradra, hiszen ez édesapám szülővárosa. 1944-ben még magyar területnek számított, és a fogorvosként dolgozó nagypapám itt élt és gyógyított, mikor apu megszületett. A front közeledtével hamar vége szakadt az idillnek, és a család menekülni kényszerült a szovjet hadsereg elől, de apu mindig nagy szeretettel beszélt nekem Nagyváradról. Csak megsárgult családi fotókon láttam viszont a várost eddig, és nagy izgalommal várom, hogy sétálhassak egyet Nagyváradon, fejet hajtva nagyapám és édesapám emléke előtt.'
Forrás : twice.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése