Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. január 6., kedd

Búcsú Kordics Imrétől és temetése

 
Kordics Imre.Forrás : facebook.com

Nagyváradi magyarság egyik jeles képviselője Kordics Imre helytörténész 2015 január 1-én meghalt.Temetése január 5-én volt a Rulikowski temetőben volt.Sokan kifejezték részvétüket a gyászoló családnak.Ki volt Kordics Imre?Helytörténész és műemlékvédő.Ezt olvashatjuk Kordics Imréről :" Hogy ki is volt ő ? Pár sorban össze sem lehet foglalni munkásságát.
Helytörténész (Nagyvárad, 1953). A Partiumi és Bánsági Műemlék és Emlékhely Bizottság tagja. 1992-től közöl helytörténeti jellegű írásokat váradi lapokban, periodikákban, valamint a Partiumi Füzetek sorozatban.Sírok, sírjelek a várad-olaszi temetőben című könyvében,számos fontos adatokat olvashatunk a várad-olaszi temetőről, mely 1998-ban jelent meg a Partiumi füzetek sorozatban. Munkássága példa értékű az utókor számára is.. !" Forrás : A Mi Nagyváradunk Facebook.Nem csak helytörténész ,hanem Nagyvárad és Bihar megye szerelmese volt.Halála nagy vesztesség számunkra.Nyugodjék békében '

Búcsú Kordics Imrétől


Búcsú Kordics Imrétől 
Már rég tudtuk, hogy közeleg az elkerülhetetlen vég, hisz régóta szenvedett súlyos betegségétől. Mégis mindenkit szíven ütött. Nagyon nehéz elbúcsúzni egy baráttól. De Ő több volt, mint egy jó barát.
Olvassa el Dukrét Géza megható nekrológját az erdon.ro-n. 

Végső búcsút vettek Kordics Imrétől 

Végső búcsút vettek Kordics Imrétől 
Hétfőn koradélután kísérték utolsó útjára a nagyváradi Rulikowski temető Steinberger kápolnájából Kordics Imre jeles helytörténészt, műemlékvédőt.
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése