Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2012. január 29., vasárnap

Egyházkerülete ítélte el Tőkést.Miért ?



Tőkés  Lászlóra  rá jár a rúd ' Ez  a hír  2011 végén   jelent  meg.Azóta  már  nem  EP  alelnök '  Helyébe  Surjánt  választották. Ez  nagyon  érdekes,mert  állítólag  Tőkés  mondott  le. Sem  nem  püspök,sem  nem  EP  alelnök.Ez  nagy  vesztesség  Tőkés  Lászlónak.De  ezt  mind  saját  magának  köszönheti.Sokan  meg  vannak  győződve,hogy  ez  egy  lejárató  kampány  Tőkés  ellen.Miért  kapott  Tőkés  elmarasztalást  ?
Válása és magánéleti botrányai után elmarasztalta a bihari református egyházmegye fegyelmi bizottsága Tőkés Lászlót.
Az egykori püspök a testület döntése értelmében vétett a kánon, az emberi normák és a lelkészekre vonatkozó etikai szabályok ellen.
A fegyelmi bizottság bírálja a lelkész-politikust házassági fogadalom megsértése miatt, azért, mert nem gondoskodott elvárható módon feleségéről és gyermekeiről.
Az egyházmegye tagjai tanúk meghallgatása után írásbeli megrovásban részesítették az érintettet, és október 31-i határidővel 500 lej pénzbírság kifizetésére kötelezték.
Az erről szóló határozatot október 10-én hozta az illetékes grémium, a dokumentumot Szatmári Gergely Elemér bizottsági elnök, Fazakas Ferenc Sándor jegyző, Péter Emília, Filep Attila és Kovács Károly tagok ellenjegyzik.
Fazakas Ferenc Sándor mezőtelki lelkész az Új Magyar Szónak megerősítette a hírt, de nem kívánt részletekkel szolgálni a döntés hátteréről.
"Úgy egyeztünk az egyházmegyében, hogy belső fegyelmi ügyekről nem tájékoztatjuk a sajtót" – érvelt Fazakas.
A fegyelmi bizottság döntésével kapcsolatban Demeter Szilárd, Tőkés László sajtófőnöke a manna.ro-nak azt nyilatkozta, hogy az a „Bihari Egyházmegye egyes erőcsoportjainak kicsinyes bosszúhadjárata csupán, amelyben Tőkés Edithet eléggé elítélendő módon csak eszközként használták fel”.
Tőkés László szerint „abszurd” és egyoldalú az ítélet, ráadásul a bizottság nem is illetékes az ügyében, mert „egy püspököt csakis a zsinati fegyelmi bizottság vizsgálhat”.
Az elmarasztalt a Romániai Református Zsinat elnökségéhez fordult jogorvoslatért. A politikus-lelkész magánéleti botrányairól többször cikkezett a romániai bulvársajtó: december elején brüsszeli asszisztensével, a Sapientia EMTE oktatójáva, Prohászka-Rád Borókával folytatott feltételezett intim viszonyáról jelent meg több cikk.
A döntéssel kapcsolatos, szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtókommünikében Demeter Szilárd így fogalmaz: "sajnálatosnak tarjuk, hogy informális megegyezésünk ellenében cselekedve a Bihari Egyházmegye számunkra ismeretlen képviselője nyilvánosságra hoz belső iratokat és részt vesz a volt püspöke ellen folytatott lejáratóhadjáratban. Valószínű, hogy a volt és leleplezett besúgók között kell keresni a tettest, mert azt - a
Királyhágómelléki Református Egyházkerület Igazgatótanácsána nemrégiben megfogalmazott álláspontjának figyelembevételével feltételezni sem merjük, hogy politikai indíttatásból játssza el valaki a Bihari Református Egyházmegye becsületét."
manna.ro
Fotó forrása  bulvaros.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése