Oldalak

2017. december 8., péntek

Minden az időjárástól függ '?

Az időjárás alakulásától függ az út befejezése 
 Az időjárás alakulásától függ az út befejezése 

"A napokban Mircea Malan, Nagyvárad alpolgármestere azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az előzetes ígéretekkel ellentétben az idén már nem fejezik be a váradi gyorsforgalmi út még hiányzó, 660 méternyi, az Ana Ipătescu és az Izvorului utcák által közrezárt szakaszát, mert az időjárás miatt nem lehet aszfaltozni." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 

"Ezzel a kijelentéssel szemben a Bihari Napló érdeklődésére Sava Annamária projektvezető azt nyilatkozta, nem tettek le arról, hogy befejezzék a gyorsforgalmi utat. Mint mondta, az elmúlt napokban valóban fagypont körüli hőmérséklet volt a városban, de az elmúlt két napban már ismét felmelegedett az időjárás. Sava Annamária kifejtette, hogy december 30-ig elkészülhet az útszakasz, de ehhez arra van szükség, hogy legalább öt napig ne süllyedjen 5 Celsius fok alá a hőmérséklet éjszaka sem, mert az aszfaltozást csak ilyen körülmények között lehet elvégezni. Megjegyezte továbbá, hogy már csak a betonozást és a két aszfaltréteg leöntését kell elvégezni, végül pedig a közlekedési jelzéseket kell felfesteni. „Tehát nem nagy munka ez, de minden az időjárástól függ” – vonta le a következtetést Sava Annamária. "
Forrás : erdon.ro 

U.I.
2016-ban trombitaszóval kürtölte világgá a Polgármesteri Hivatal,hogy az EU-s projekteket beakarják fejezni időben.De valami történhetett,mert nem mindegyik nagy projekt valósult meg időre.Ezek között volt a gyorsforgalmi út teljes átadása.Az egyik ok a CFR-vel történő elhúzódott tárgyalás,mely végén sikerült megegyezni,mely azt jelentette,hogy ezért az útszakaszért a váradiaknak fizetniük kell a költségvetésből.Miért nem lesz kész ebben az évben?„Tehát nem nagy munka ez, de minden az időjárástól függ” – vonta le a következtetést Sava Annamária. ".A felelős az időjárás,mert az ő kezében vagyunk.Csak 660 km-nyi útszakasz hiányzik.Ha ezt merte volna mondani 1989 előtt,bizony egy percig sem maradhatott volna projektvezető Sava Annamária.Igen,az építők úri emberek lettek,mert csak akkor dolgoznak,amikor akarnak,vagy ha lepengetik a pénzt.Milyen idő lesz a következő 10 napon?Foreca honlap szerint ilyen lesz :

 Forrás : foreca.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése