Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. november 5., vasárnap

Utcai tüntetésekre hívják a váradiakat

Revin protestele! Orădenii sunt chemați duminică în Piața Unirii 
Forrás : bihon.ro 

Utcai tüntetésre hívják a váradiakat vasárnap 19 órai kezdettel a Szent László/Unirii térre.A tüntetés okai : igazságügyi törvény módosítása és a akik megszavazták.Romániában mintegy 20 városban lesznek tüntetések, valamint Svájc és Skócia csatlakozik a tüntetőkhöz.
Bővebb információ : bihon.ro

 
"Az igazságügyi törvényeket módosító tervezetek elleni tiltakozásokat hirdettek vasárnap estére Bukarestbe és az ország más városaiba. A mozgósítás a Facebookon zajlik." - írja az AGERPRES.Teljes cikk :

A fővárosi tüntetést 18 órára hirdették meg. A tervek szerint a Victoriei (Győzelem) téren fog gyülekezni a tömeg, majd 19 órakor a parlament épülete elé vonulnak.
"A törvénycsomag elfogadása katasztrofális következményekkel járna Romániára és lakosaira nézve. Búcsút mondhatunk a független igazságszolgáltatásnak. Nem vagyunk magunkra az e törvények elleni harcban. A bíráktól és ügyészektől kezdve az Európai Bizottság elnökségéig mindenki a jogszabály-tervezetek ellen foglalt állást. Itt az idő, hogy valamennyien tegyünk az ügy érdekében, ne legitimáljuk a korruptaknak az igazságszolgáltatás ellenőrzés alá vonására irányuló kísérletét" — áll a Nem akarunk tolvaj nemzet lenni mottójú felvonulást népszerűsítő Facebook-oldalakon.
Hasonló megmozdulásokat hirdettek vasárnap estére Kolozsvárra, Marosvásárhelyre, Nagyváradra, Temesvárra, Nagyszebenbe, Brassóba, Craiovára, Galacra, Iași-ra, Focșani-ra, Suceavára, illetve Párizsba, Berlinbe, Rómába és Zürichbe is.
A Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és Dacian Cioloș volt miniszterelnök Románia 100 nevet viselő platformja bejelentette, hogy csatlakozik a tiltakozásokhoz.

www.agerpres.ro 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése