Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. november 9., csütörtök

Ilie Bolojan emelni fogja a helyi adókat 2018-ban ?

 revolutia fiscala Oradea 
Forrás : digi24.ro

Fekete szerda volt Romániában 2017 november 8-án. A kormány "pénzügyi forradalmat " valósít meg 2018 január elsejétől. Senki sem támogatja, de sürgősségi kormányrendelet által érvénybe lép. Nem volt semmilyen hatástanulmány és széles körű társadalmi egyeztetés. Az euró túllépte a 4,6-ot. Az ellenzék felébredt, és akar tenni valamit ellene. Meglátjuk milyen eredménnyel.

Egy évvel ezelőtt a PSD álomba ringatta Románia lakosságát. Olyan szép mesével verte át a szavazókat, mely arra ösztönözte őket, két kézzel szavazzanak a PSD-ALDE koalícióra. A választás után eredményét jól ismerjük. Az elmúlt egy évben kiderült, hogy nem volt valós alapja. Miért? NINCS PÉNZ! Pontosabban fogalmazva, van pénz, de nem a költségvetésben. Kézen -közön szokásos módon eltűnt. Egy hónap múlva az 1989-es forradalom áldozataira fogunk emlékezni. Ha igazak  az előrejelzések, drámai évnek nézünk elébe. Valamit meg kell értenünk, a politika ilyen volt és lesz. Ne ábrándozzunk hiába. Ne várjunk sokat a jelenlegi romániai politikusoktól. Mesélni nagyon jól tudnak, tenni nem akarnak semmit, mert képtelenek, vagy egyszerűen féltik a vagyonukat, mely egy "feneketlen tóhoz" hasonlít. Nagy előnyük, a szavazók igénytelenek! Azt mondják : Mai rău să nu fie "!

A szerdai napnak volt egy drámai bejelentése, mely érintheti a váradiak életét 2018-ban. Ilie Bolojan a Digi24 csatorna nagyváradi stúdióban a Vocile Bihorului élő adásban bejelentette, fontolóra veszik a helyi adók emelését. Miért? Mert  a kormány szerdai döntése miatt kevesebb pénz folyik be a város költségvetésbe. Talán a kormány ad valamennyit, mert azt ígérte, mely szinte naponként változik. Vagyis, az adót fizető váradiak "isszák meg  a levét ",másik fogalmazással élve "rajtunk csattan az ostor ". Nem kételkedem abban, hogy Ilie  Bolojan véghez viszi a tervét, mert kezében van az abszolút hatalom. Más fél éve mindenkinek mindent megígért. A két helyettesével járta a várost. A váradiak elhitték amit ígért, 70%-os elsöprő győzelmet aratott a helyi  önkormányzati választásokon. Gyorsan neki látott a város modernizálásához. A váradiak támogatták Bolojant, mert "Ăsta a făcut ceva pentru Oradea"!
Ez csak személyes vélemény ' 

Lehet sok váradi nem látta a műsort. Nézze meg a m.digi24.ro-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése