Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. november 5., vasárnap

Előadás Trianonról Nagyváradon

A november 7., keddi esemény plakátja 
A november 7., keddi esemény plakátja

"A Polgári esték rendezvénysorozat keretében előadást tart Nagyváradon a Kodolányi János Főiskola tanszékvezető tanára, dr. Vizi László Tamás történész, jogász. Az előadásra november 7-én, kedden 17 órától kerül sor a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében, az Ezredévi emléktér / str. Libertăţii 40. szám alatt. A vetített képes előadás címe: Magyarország legnagyobb történelmi traumája, Trianon." - olvashatjuk a Bihari Naplóban.

"A Magyarországot ért számos sorsfordító trauma és nemzeti tragédia közül az 1920. június 4-én aláírt trianoni békediktátum az ország számára olyan történelmi sokkhatást jelentett, ami miatt Trianont joggal tekinthetjük a 20. század legnagyobb magyar nemzeti katasztrófájának. A trianoni békediktátum súlyosan igazságtalan döntései az összmagyarság számára olyan mély, sok tekintetben máig ható lelki megpróbáltatást okozott, amelyet a mai napig nem sikerült a maga teljességében feldolgozni és kezelésére a megfelelő terápiát megtalálni.
A Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács minden érdeklődőt szeretettel vár az ingyenes előadásra. "
Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése