Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. november 12., vasárnap

Egy család drámája : pénz van, nincs orvos aki kezelné a kislányt

Egy drámai beszélgetésnek voltam a fültanúja. Két férfi és egy nő beszélgetett. Az apa láthatóan nagyon kimerült volt. Az ismerőse megkérdezte hogy van. Az apa  szemében megjelentek a könnycseppek. Válaszából kiderült hogy sok mindenen ment át. Beteg lett az apja, anyósa, a testvére meghalt. De a legnagyobb fájdalma a lánya betegsége. Elmondta, a lányának agydaganata van. Minden pénzüket a kezelésre költötték. Megpróbáltak külföldi kezelésről gondoskodni, de szinte eredménytelenül, miután elküldték a lányuk eredményeit. Az apa elmondta, talált egy orvost, aki 200.000 eurót kért az operációért.Később visszavonta az igéretét A cég tulajdonosa ahol dolgozik az apa, azt mondta, kifizeti az összeget, ha talál egy orvost aki segíteni tud. Megpróbálta felvenni a kapcsolatot az orvosokkal, de nem talált egy orvost aki elvállalja az operációt. Elmondása szerint a család, az ismerősök, barátok mindent megmozgattak, de kevés eredménnyel. Az ok, közel van a daganat az agyhoz. Amerikától kezdve a világ számos híres  agysebészeivel vették fel a kapcsolatot. Egyedül Kínából kaptak pozitív választ, de ott is kísérleti operációról volna szó. Az elcsüggedt apát nehezen tudták megvigasztalni. A nő azt mondta, hogy sokat kell imádkozni, mert Isten képes csodát tud tenni. Az apa szomorúan megjegyezte, megpróbálták, de nem lett  csoda. Ezután felállt az apa és elment a dolgára. Körülöttünk szinte "megfagyott" a levegő.

Az egész napom el volt rontva, mert ezen a családi tragédián forogtak a gondolataim. Mit tennék én, ha hasonló helyzetben lennék. Halálos beteg a gyermeked, van egy jó ember, aki kifizeti a költséget, de nincs orvos aki meggyógyitaná a gyermekemet. Hiába fejlődött az orvostudomány, mert a gyermekemet nem tudja megmenteni.

Pár évvel ezelőtt történt egy hasonló eset. Az egyik szomszéd néni unokájáról derült ki Kolozsvárot, hogy kezelhetetlen orrüreg daganata van. Miután megoperálták, jobban érezt magát. Haza jött a  két gyermekét nevelni. Talán egy év sem telt el, ismét rosszul lett. Férje azonnal Kolozsvárra vitte. Másodszor is megoperálták a szemüregét. Egy kicsit jobban érezte magát, de már nem tudott haza jönni a kórházból. Drámai bejelentést tettek a kezelő orvosok, vissza nőtt a daganat. Harmadik operációt nem vállalják. A fiatal anya azt kérte az orvosoktól, hogy engedjék haza, hogy utoljára láthassa a lányát és a fiát. Rendelkezésre bocsájtottak egy mentőt személyzettel. Haza érve az anya egy órát tudott együtt lenni a gyermekeivel. Könnyek között elbúcsúzott a gyerekeitől, férjétől és a drága nagymamájától, aki felnevelte. Beült a mentőbe, szinte elájulva vitték vissza a kolozsvári kórházba. Rövid idő után a halottas kocsi hozta a nagyváradi Rulikowski temetőbe a 33 éves fiatalasszony. Megrázó temetés után néhány nappal megnézték a laptopját. Megtalálták az e-mailjeit. Micsoda dráma! A fiatalasszony szinte mindegyik agysebésszel fel vette a kapcsolatot, hátha megtudnák menteni. A válasz ,a nem volt. A levelezésből az tünt ki, hogy éjjelente e-mailezett a fiatalasszony. Végig tudta, nincs menekvés. A válaszokból kiderült hogy az orvosok megpróbálták enyhíteni a tényt. Elmondták, az orvostudomány nem tud rajta segíteni. A fiatalaszony családja a mai napig nem tudja feldolgozni ezt a családi drámat.

Nem vagyok író, csak Egy Váradi. Lehet számomra jó hogy kiírtam magamból azt a bánt  ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése