Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. szeptember 1., péntek

Tudnivalók az operaház előadásairól és jegyvásárlásról

A Magyar Állami Operaház szeptember 14-i és 15-i nagyszabású nagyváradi előadásaival kapcsolatos részletek hangzottak el a Szent László Egyesület tegnapi sajtótájékoztatóján 
A Magyar Állami Operaház szeptember 14-i és 15-i nagyszabású nagyváradi előadásaival kapcsolatos részletek hangzottak el a Szent László Egyesület tegnapi sajtótájékoztatóján 

"A Magyar Állami Operaház szeptember 14-i és 15-i nagyszabású nagyváradi előadásaival kapcsolatos részletek hangzottak el a Szent László Egyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján.  " - írja Neumann Andrea a Bihari Naplóban.Részletek a cikkből : 

"Zatykó Gyula, a Szent László Egyesület képviselője elmondta: az egyesületet több mint két hónapja, a Szent László Napokat követően keresték meg a Magyar Állami Operaház képviselői, s a felől érdeklődtek, hogy tudna-e az egyesület segíteni a nagyváradi fellépés megszervezésében. Igent mondtak, utána pedig az operaház részéről egy szűk stáb látogatta meg őket, együtt megtekintették a lehetséges helyszíneket, s mivel a szempont az volt, hogy legalább ezer férőhelyes legyen, a választás a váradi Antonio Alexe sportcsarnokra esett." 

"A jegyvásárlás lehetőségeiről Varga Korpos Dalma, a Szent László Egyesület elnöke tájékoztatott. Mindkét előadásra a www.bilete.ro honlapon lehet jegyeket vásárolni, illetve foglalni. A legegyszerűbb bankkártyával fizetni, úgy, hogy a jegyet egy megadott e-amil címre küldik, de olyan variáns is van, hogy az illető lefoglalja a jegyet és a foglalásról szóló igazolással megy el jegyet vásárolni a Germanos, az Immedio, vagy a Román Poșta egyik kirendeltségére. Mivel a tapasztalat az, hogy a postán nem a leg-ügyfélbarátibb a kiszolgálás, ő személy szerint a másik kettőt ajánlja – az Immedio üzletei a bevásárlóközpontokban lévő újságárusítók, de a két cég kirendeltségeinek pontos címei a megadott honlapon is szerepelnek. Amint az egyesület képviselői elmondták, azok az idős személyek, akik nem boldogulnak az internettel, eljöhetnek eligazításért az egyesület Kálvin u. 1. sz. alatti székhelyére is, hétfőtől péntekig kilenctől fél ötig. „Nem mi árusítjuk a jegyeket, de segítünk hozzájuk jutni” – fogalmazott az egyesület elnöke. "

"szeptember 14-én 19 órától Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját mutatják be, 15-én pedig, szintén 19 órától Ronald Hynd Lehár Ferenc világhírű operettjének zenéjére készített balettje, A víg özvegy látható. "
Forrás : erdon.ro 

Hasonló cikk : reggeliujsag.ro

 Hoppál Péter államtitkár, Biró Rozália képviselő, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Ókovács Szilveszter főigazgató a budapesti sajtótájékoztatón. Fotó: Berecz Valter
Hoppál Péter államtitkár, Biró Rozália képviselő, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Ókovács Szilveszter főigazgató a budapesti sajtótájékoztatón. Fotó: Berecz Valter 

"Tizenkét kamion, kilenc autóbusz, valamint a Magyar Állami Operaház szólistái, a Magyar Nemzeti Balett, az Opera Zenekar és az Opera Kórus összesen 380 művésze és munkatársa vesz részt a 133 éves Magyar Állami Operaház első erdélyi és partiumi turnéján.  " - írja A Bihari Napló.
Teljes cikk : erdon.ro 

 

OperaTúra Erdélyben

operatura 

 
"A Magyar Állami Operaház egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra, melynek első részében, 2017. szeptember 4. és 21. között Erdély és Partium nyolc városába juttatja el két nagyszabású produkcióját. A Túra szeptemberi fejezetének állomásai Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Marosvásárhely, Nagyvárad, Temesvár, Arad és Kolozsvár. Minden városban két napot időzik a társulat, az első napon Erkel Hunyadi László című operája, a másodikon Ronald Hynd Lehár Ferenc világhírű operettjének zenéjére készített balettje, A víg özvegy látható." - írja a Reggeli Újság.

"Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Demokrácia-központ hálózata segítséget nyújt az online jegyvásárlásban. Az érdeklődők bizalommal fordulhatnak további információkért is az irodában dolgozó munkatársakhoz, Nagyváradon a Kálvin János utca (Jean Calvin) 1. szám alatt, telefon: 0259/220-126.
A Kárpát-Haza OperaTúra nagyváradi helyszíne az Antonio Alexe Sportcsarnok, a Cazaban Alexandru úton, az időpontok: szeptember 14-én, csütörtökön 19 órától Hunyadi László, szeptember 15-én, pénteken szintén 19 órától A víg özvegy"
Forrás :reggeliujsag.ro
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése