Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. szeptember 16., szombat

Tibi bá,a régi vezérszurkoló emlékére

Tibi bá,a régi vezérszurkoló.A fotó 2012 októberben készült a Bodola Gyula stadionban.Saját fotó

Tibi bá-t sokan ismerték Váradon.Szinte minden sport eseményen részt vett néhány társával együtt,buzdítva a váradi sportolókat.Jellegzetes nemzeti színű kalappal,sállal és a speciális,de nagyon értékes dudával felszerelve járta a stadionokat. A szíve "csücske" a foci volt. Elmesélte, hogy több fogát verték ki Aradon a Crişul (a FC Bihar elődje) és az UTA meccs után.A stadion mellett nőt fel Tibi bá.Azért írom Tibi bá-t,mert nem szerette ,ha Tibi bácsinak szólítom,ezért megegyeztünk a Tibi bá elnevezésben.Tudta a régi csapat rigmusait,sok anekdotát mesélt az életéből.Ízig-vérig váradi drukker volt.A családjának is el kellett fogadnia,hogy a sport az életre szóló hobbija.Ha eset,ha nagy meleg volt, a helye a lelátón volt.Mikor belefújt a nagyon értékes dudába,a dobhártyánk bánta. Megszínesítette a drukkolást.Igaz,szárazon nem tudta fújni a dudát,ezért vette igénybe többször a korsó sört,vagy más "folyadékot".Az egyik ismerőse mondta el,hogy az összes zászlót a kalappal együtt temették el Tibi bá-val.Polgári Neve : Retek Tibor volt. Megúszta az üvegdobálást,a verést és egyebeket,csak a gyógyíthatatlan betegséget,nem.71 éves volt.

Ha ismerte,vagy többet tud róla,írja meg,mert Tibi bá is hozzátartozott a régi Várad képéhez,mert 50-60 évig drukkolt a váradi sportolóknak.
Előre is köszönet '

Augusztus 17-én jelent meg a gyászhír a Bihari Naplóban:
"Fájó szívvel tudatom, hogy a szeretett édesapám, RETEK TIBOR életének 71. évében elhunyt. Temetése pénteken, augusztus 18-án 12 órakor a városi ravatalozóból. Emlékét szívemben megőrzöm. Búcsúzik fia Tibor."

Saját fotók Tibi báról







 Szöveggel : Egy Váradi Facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése