Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. szeptember 5., kedd

Mi a véleménye Váradról és mit üzen a váradiaknak Vizer Marius ? Ki Vizer Marius?

Interviu cu Marius Vizer: 'Mi-e dor de Oradea şi de orădeni' 
Vizer Marius.Forrás :ebihoreanul.ro

Florin Ciucaş a Bihoreanul napilap újságírója hosszabb interjút készített Vizer Máriusszal,melyet az ebihoreanul.ro-n olvashat.A nemzetközi dzsúdó/cselgáns szövetség elnöke ,Vizer Marius nagy ívű karriert futott be nemzetközi szinten.Az interjúból megtudhatjuk,hogy családjával Budapesten él,aktívan vesz részt a dzsúdó nemzetközi életében. Közismert,hogy baráti kapcsolatban van Putyin orosz elnökkel,aki aktív sportoló is.Az interjúból az is kitűnik,hogy évek óta nem járt Váradon.Mi a véleménye Váradról és mit üzen a váradiaknak Vizer Marius?Idézet az interjúból : 

"- Aţi mai trecut prin Oradea? Ce părere v-a făcut, e sesizabilă schimbarea în bine?
- E trist, dar am văzut schimbările şi imaginea nouă a oraşului numai în media şi din impresiile turiştilor sau ale apropiaţilor cu care mă întâlnesc. Cred că oraşul a evoluat foarte mult. Nu ştiu cât este de îndatorat, dar din imaginile pe care le-am văzut arată bine.

- Aveţi un mesaj de transmis orădenilor?
- Mi-e dor de Oradea şi de orădeni, de tot ceea ce mă leagă de Oradea, de membrii familiei care au mai rămas acolo, de prietenii mei... Mă gândesc cu nostalgie la ei."


 Ki Vizer Marius?A Wikipedián ezt olvashatjuk :

"Marius Vizer (Tenke, 1958. január 1. –) román üzletember, volt cselgáncsozó, 2007 óta a Nemzetközi Cselgáncsszövetség elnöke.
Vizer Budapesten él házastársával, Irina Nicolae énekesnővel. A magyar nyelvet folyékonyan beszéli."
Forrás : hu.wikipedia.org

 Újraválasztásáról ezt olvashatjuk a Nemzeti Sportban :

"A szervezet nemzetközi kongresszusát a hétfőn rajtoló világbajnokság helyszínén, Budapesten tartották, és 2021-ig szavaztak bizalmat az osztrák-román sportdiplomatának, aki 2007 óta irányítja a szervezetet."
Teljes cikk : nemzetisport.hu

Több információ : judo.hu

Vizer Mariusnak vannak "ellenfelei " Romániában is.A Flux24 ezt írt az egyik cikkében róla :

"Marius Vizer este interfața oficială a planului de atac al lui Putin în sport. Este președintele Federației Internaționale de Judo. Vizer a fost cel care l-a prous în 2007 președinte de onoare al acestei structuri pe Vladimir Putin. Vizer se cunoaște de mulți ani cu Putin, iar de când locuiește la Budapesta relațiile sunt foarte strânse. A renunțat la cetățenia română și s-a stabilit de mulți ani la Budapesta pe motiv că autoritățile române i-ar fi făcut un dosar la PNA/DNA. Vizer este unul din apropiații lui Cozmin Gușă, patronul Realitatea TV."
Teljes cikk : flux24.ro

Magyarországon sem népszerű Vizer Marius.Az egyik cikkben ezt olvashatjuk egy zsarolási ügyben :

"Két román személyt nevezett meg, Marius Vizert és egy Lungu nevű férfit, utóbbit el is fogták. Arról viszont semmit nem árult el, hogyan vezetett ilyen gyors eredményre a nyomozás."

"Mint említettük, a gabonakereskedő szobájában éppen ott ült Bordás Tibor, aki jól ismerte az Ábrahám által megnevezett Marius Vizert és Lungut. Sőt, éppen egy fél órával azelőtt beszélt Vizer feleségével telefonon, aki elmondta, férje annyira náthás, hogy még beszélni sem tud. De Vizerről mást is tudni lehetett. A történet időpontjában is dúsgazdag nagyváradi üzletember az Európai Cselgáncs Szövetség elnöke volt (azóta a Nemzetközi Judo Szövetségé), akiről többen tudni vélték, hogy hatmillió forintért le sem hajol, kétes kimenetelű és piti zsarolási ügyek végrehajtójaként pedig elképzelhetetlen volt a szerepe. (Marius Vizer nevét magyar futballkörökben is ismerik, a Sopron labdarúgócsapatát vásárolta meg, majd adta el.)
Bognár és Bordás másnap, 1997. augusztus 13-án Békéscsabáról átment a közeli Nagyváradra, hogy utánanézzenek a történteknek. Vizerékkel beszélgetve döbbent rá Bognár, hogy nagy valószínűséggel átverték. Hazaérve mégsem ment a rendőrségre, és nem tett feljelentést."
Teljes cikk : magyarnarancs.hu

Miért nem jön Váradra?Az egyik oka lehet,hogy a román törvényekkel baja van,vagyis a DNA-val. A gandul.info cikke szerint eljárást indult ellene Romániában és Ausztriában.A cikk 2007-ben íródott.Egy másik cikk : hotnews.ro. 2015-ben ejtették a vádat ellene a Kiss Sándor dossziéban.Több információ : stiripesurse.ro

Miért szökött Ausztriába Vizer Marius?Szerinte a Micula fivérek miatt volt kényszerítve.Életéről több adatot tudhatunk meg a hotnews.ro cikkében.

Jelenleg közismert személyiség,és nemzetközi karrierrel rendelkezik Vizer Marius,aki Tenkén született,ausztriai állampolgár,és Budapesten él. Hosszabb  interjút olvashat Vizer Mariusszal a judoinfo.hu-n.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése