Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. szeptember 12., kedd

Egyéves: profittermelő az akvapark

Egyéves: profittermelő az akvapark 
Liviu Andrica.Forrás : erdon.ro


"Strandon tartott sajtótájékoztatót hétfőn Liviu Andrica, a nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) igazgatója. Egy éve működik az uniós pénzből épült váradi akvapark – és már profitot hoz." - írja Szeghalmi Örs a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 


"Például csak a vendéglátósok bérleti díjaiból 40.000 euró folyt be eddig a váradi akvapark pénztárába – nem nagyon tudnának még olyan vállalkozókat keríteni, akik ekkora összegeket tudnak fordítani csak a bérlésre. Ezt is a létesítmény megnyitásának egyéves évfordulója alkalmából tartott összegző tájékoztatón mondta az akvaparkot is kezelő ADP igazgatója. Liviu Andrica ezt annak kapcsán mondta, hogy ismét felmerült a kérdés: igaz-e, hogy az uniós támogatásból megépített, ám a városvezetésnek profitot termelő létesítményt még ki is vennék az ADP kezeléséből, és formálisan is teljesen magánkézbe játszanák át? Az igazgató állítja: ilyesmiről nem tud, és nem is tárgyalt erről Ilie Bolojan polgármesterrel sem. Ennek kiegészítésképp tette hozzá aztán a vendéglátós példát, azzal érvelve, hogy „a minőségi mércéket olyan magasra tettük, hogy más nem is nagyon tudná működtetni a helyet”.

Összegzés

Egy év alatt amúgy 301.100 látogató fordult meg az akvaparkban. A váradiakon kívül a legtöbben Kolozs, majd Arad, Temes, Szatmár és Máramaros megyéből jönnek. Eddig 128.000 eurónyi utólagos fejlesztést hajtott végre az ADP a létesítményben. Hogy miket vettek? Például két hatalmas, inox hússütő rostélyt, egy víz alatti munkagépet, egy fűnyírós traktort, egy levélfúvót, egy félautomata defibrillátort, egy 8+1 helyes autót.
Az első évet 660.000 euró profittal zárták. Bár igazából nem zár be a strand télre sem – az évet a tavaly ilyenkori nyitástól számítják. A nyári idény hivatalosan e hónap utolsó napján zárul, és mint elmondták, a kinti részt is nyitva tartják még egy ideig, ám „akkortól lassanként elmaradoznak azok, akik a bentin kívülire is merészkednek, úgyhogy nem zárjuk be a nyitott részt sem, de nem lesz kinek nyitva tartani később”.
Közismert, hogy a létesítmény most még általában zsúfolt a nyári időszakban, a jegyváltáshoz is sokszor sorba kell állni. Ezért bevezették az előre megvásárolható jegyeket is. A pénztárnál is váltható ilyen, de egyszerűbb az aquapark-nymphaea.ro honlapon intézni. Mindkét esetben legkésőbb a látogatás napját megelőző napon 21 óráig kell megvenni a belépőt, és akiknek ilyen van, elsőbbséget élveznek a beléptetésnél.
Andrica amúgy elmondta: az akvapark már önállóan gazdálkodik, és „július 31-ig elértük az összes anyagi célkitűzést, így nem kellett támogatást kérni a városvezetéstől”. Nagy harc szokott menni nyáron a napernyőkért. Az erre vonatkozó kérdésre jelezte: több ilyet szereznek be a következő nyárra, és a szintén túl kevés öltözőszekrényből is több lesz hamarosan.

Díjszabások

Jegyárak: napijegy – 50 lej felnőtteknek, 40 diákoknak, nyugdíjasoknak, 25 lej 3-14 év közöttieknek; 3 órás jegy – 25/20/12 lej; 17-től 22 óráig érvényes jegy – 30/25/15 lej. Váltható még 10 belépésre jogosító bérlet, ami 2 hónapig érvényes. Viszont szombaton, vasárnap, hivatalos ünnepeken és kisebb szünidőkkor nem adnak ki 3 órás jegyeket. Amúgy a 3 óra leteltével minden plusz bent töltött perc 20 baniba kerül, ezt regisztrálja a karóraszerű chipes karkötő, és a tartozást távozáskor kell kiegyenlíteni. A kedvezményekhez igazoló iratot kell vinni: nyugdíjasoknak nyugdíjszelvényt, diákoknak diákigazolványt, gyerekeknek születési anyakönyvi kivonatot."
Forrás : erdon.ro

Hasonló cikket olvashat a reggeliujsag.ro-n. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése