Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. augusztus 20., vasárnap

Párbeszéd a festményekkel kiállítás egy jó kezdeményezés ?

 
A kiállítást Stefan Gaie és David Aron Indig ismertette  A szerző felvételei.Forrás : Bihari Napló

"Dalina Zăpodeanu festményeiből nyílt kiállítás a Szacsvay (Cuza Vodă) 21/A szám alatti Empire Galériában augusztus 16-án, szerdán este." - írja János Piroska a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 

"Zsúfolásig megtelt a galéria Dalina Zăpodeanu debütáló kiállításán, amelyen a mindössze 24 éves művész gesztusfestészet-technikával, idegen kifejezéssel slow action painting-technikával készült festményeit lehet megtekinteni. A közönséget Rodica Indig, a galéria tulajdonosa köszöntötte, majd az alkotásokat David Aron Indig és Stefan Gaie mutatta be. David Aron Indig elmondta, hogy a festményeket szemlélve szabaddá kell engedni a fantáziánkat, az alkotások ugyanis szemlélőtől függően más-más üzenetet hordoznak. Ugyanakkor kiemelte a művek káosz és rend közötti játékát. Stefan Gaie a festmények monokróm jellegére mutatott rá, az alkotó szerint ugyanis a fekete és fehér szín ugyanolyan gazdag jelentést tud hordozni, mint a színskála többi színe. Általuk a teljesség, a harmónia jelenik meg, az iszlám szufizmus filozófiája szerint ugyanis az isteni világhoz kapcsolható szín egyszínű, míg az emberiség színkavalkádja az állandó harcot, a diszharmóniát jelképezi, mutatott rá Stefan Gaie.

Az Ars Nobilis Kulturális Egyesület által szervezett kiállítás augusztus 22-ig lesz megtekinthető, naponta 17–20 órák között." 
Forrás : biharinaplo.ro 

Párbeszéd a festményekkel kiállítás egy jó kezdeményezés ?Szerintem igen,mert egy szárnyait bontogató fiatal festőnő útját egyengeti az Ars Nobilis Kulturális Egyesület.Ezek az első lépések,de fontosak lehetnek egy fiatal művésznek a karrierje szempontjából.Dicséret hangján szólok az egyesület kezdeményezéséről,mert fontos volna,ha a fiatal művészek megtudnák "magukat mutatni " a váradi közönségnek és lennének olyanok akik pártjukat " fogják".Talán több hasonló kezdeményezés kellene Váradon a fiatal tehetségek számára.Művészeti téren nem tudok véleményt mondani,de inkább elmegyek megnézni a kiállítást,mert csak két napig tart.

Fotók a kiállításról 
 
 
 
 
 
Szerző : János Piroska.Forrás : Bihari Napló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése