Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. augusztus 14., hétfő

Körforgalom, parkolóház és futópálya épül

 korforgalom parkolohaz es futopalya epul 

"Terepszemlével egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere a jelenleg folyamatban lévő, a nagyváradi önkormányzat által finanszírozott munkálatokat." - írja Vincze-Nagy Anikó a Reggeli Újságban.Teljes cikk :

Az első helyszín a Nymphaea élményfürdő közelében építés alatt álló parkoló, körforgalom és útszakasz volt. Az alpolgármester elmondta, hogy a beruházás összértéke 4 600 000 lej áfa nélkül, valamint hozzátette, hogy ezek a munkálatok augusztus hónap végére kell, befejeződjenek.
 
A második megálló a terepszemlén, a Bunyitai liget (ma Brătianu park) volt, ahol az új futópálya munkálatait mutatta meg az alpolgármester. A napokban már beszámoltunk róla, hogy nekiláttak megépíteni nagyvárad első szintetikus futópályáját, amely egy könnyű és gumírozott anyagból fog készülni, a futók épségének megőrzése érdekében. Az alpolgármester elmondta, hogy azért volt szükség erre a több mint egy kilométer hosszú futópályának az elkészítésére éppen ezen a helyen, mert a parkban nagyon sok amatőr és profi futó sportol. Ez a futópálya 45 nap alatt kell, majd elkészüljön, ha minden a tervek szerint halad.

A harmadik és egyben utolsó megálló a Kossuth Lajos (ma Independenţei) utcán épülő föld alatti parkolóház volt, amelyről az alpolgármester elmondta, hogy körülbelül egy év múlva adják át, valamint hogy négy szinten négyszáz parkolóhelyet biztosítanak majd benne. Ottjártunkkor épp a parkoló alapjába beszivárgó vizet szivattyúzták ki a munkások, mivel a Sebes Körös partján van a parkoló ezért fennáll a szivárgás veszélye. Florin Birta elmondása szerint az építő cég ezt a veszélyt különböző szigetelő anyagokkal igyekszik elhárítani, hogy a parkoló átadása után ne legyenek fennakadások az esetleges beázások miatt."
Forrás : reggeliujsag.ro
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése