Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. július 4., kedd

Nehéz lesz túlszárnyalni

 Nagy József Barna, Pázmány Ida, Nemes István, Mihálka Melinda, V. Korpos Dalma, Zatykó Gyula, Bruncsák Gyöngyi, Kiss Balázs és Szántó Ildikó 

"A június 19–25. között ötödik alkalommal megszervezett Szent László Napok programjainak sikerét értékelte tegnap a rendezvénysorozat szervezőbizottsága a résztvevők és partnerek képviselőinek jelenlétében." - írja Szamos Mariann a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

"A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának, valamint Nagyvárad helyi és Bihar megye önkormányzatának támogatásával megvalósult V. Szent László Napok kiértékelésére tegnap délben került sor a nagyváradi vár Bethlen termében. A szervezők és partnereik képviseletében Zatykó Gyula főszervező, Mihálka Melinda programigazgató, V. Korpos Dalma, a Szent László Egyesület elnöke, Nagy József Barna, a Magyar Polgári Egyesület elnöke, Nemes István, a Posticum Kulturális Központ programigazgatója, Pázmány Ida, a Nagyváradi Kézműves Ház vezetője, Bruncsák Gyöngyi, a Máltai Szeretetszolgálat nagyváradi fiókszervezetének elnöke és Kiss Balázs, a Máltai Szeretetszolgálat ifjúsági csoportjának vezetője, valamint Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Bihar megyei vezetője szólalt fel.
Zatykó Gyula összefoglaló beszámolója szerint a rendezvénysorozat körülbelül 60 ezer résztvevővel zajlott le június utolsó hetében, ami messze túlszárnyalta az előző éveket: 2013-ban és 2014-ben a Rhédey kertben (ma Nicolae Bălcescu) tartott programok 30 ezres közönséget, 2015-től a várban megtartott programok 35 ezer, tavaly pedig 40 ezer fős tömeget vonzottak, így véleménye szerint nehéz lesz túlszárnyalni az idei sikert. A főszervező ugyanakkor köszönetet mondott a debreceni önkormányzatnak, amely nyolc programmal érkezett a rendezvényre, a váradminisztrációnak és a Partiumi Keresztény Egyetemnek is.
Mihálka Melinda a nyolc társ- és 25 partnerszervezetnek köszönte meg az együttműködést, és kiemelte az előrendezvények közül a szerdai operettgálát a kolozsvári Opertt Group Project közreműködésével, a csütörtöki Szent László Legendák dzsesszre hangszerelve nevet viselő zenei premiert és a pénteki kézművesvásárt, a fő programok közül pedig természetesen Erdély és Magyarország két nagy rockegyüttesének, a Metropolnak és az Omegának a koncertjeit. Nemes István a csütörtöki dzsesszestet emelte ki, amely zenei értéket teremtett, és Nagyvárad magyar és román lakosságának szólt, akik egyaránt érdeklődtek a program iránt.
Pázmány Ida a rendezvénysorozat indulása óta hív meg népi mestereket, idén negyvenen érkeztek a Partiumból, Erdélyből és Székelyföldről, illetve a Debreceni Értéktár 12 művésze is jelen volt. Ők bemutatták helyi értékeiket, valamint idén első alkalommal tartottak mesterség-bemutatókat is hat mester közreműködésével. Tevékenységük nyomán egy kopjafa is elkészült Szent László emlékére.
Szántó Ildikó a gyermekeknek szóló kézműves sátrak sikerét emelte ki, amelyekben ajándékkészítéssel mintegy harminc, gyermekvédelmi központokban élő kiskorú napját tették színesebbé.
A Máltai Szeretetszolgálat képviselői, Bruncsák Gyöngyi és Kiss Balázs a szervezet rendezvénysorozat alatti fő tevékenységét az elsősegélynyújtásban nevezte meg, kiemelve azt, hogy a margittai Pop Mircea Kórház bocsátott rendelkezésükre egy mentőautót, amelyet szerencsére nem kellett súlyosabb esetekhez igénybe venni. A három temesvári önkéntessel együtt összesen 26, többnyire kiszáradás miatt fellépő rosszulléttel és egy enyhe lefolyású infarktussal kellett szembenézniük, ugyanakkor túlzott alkoholfogyasztás nem okozott rosszullétet."
Forrás : reggeliujsag.ro 

Bihari Napló cikkét olvashatja a erdon.ro-n. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése