Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. június 2., péntek

Közöttünk élő legendák : Viktor Attila

Az életműdíjat Ferenczi László adta át Viktor Attilának a pályatársak és az RMDSZ nevében 
Az életműdíjat Ferenczi László adta át Viktor Attilának a pályatársak és az RMDSZ nevében.Fotó : Bihari Napló

"Viktor Attila többszörös országos bajnok motorversenyzőnek ünnepélyes keretek között életműdíjat adtak át a Varadinum alkalmával." - írja Törő Enikő a Bihari Naplóban. 

 

"A Festum Varadinum programsorozat keretén belül múlt héten csütörtökön az RMDSZ és a motoros pályatársak jóvoltából Viktor István Attila életműdíjat vehetett át a ’70-80-as években elért eredményei előtt tisztelegve. Az eseményt rendező Huszár István, elmondta, hogy az ötlet Ferenczi László régi motorosé volt, akivel együtt szervezkedtek. A vár konferenciatermét megtöltötték a rajongók és Viktor István Attila régi pályatársai és a családja. Attila könnyek között mesélt a régi emlékekről, az elért eredményekről. A díjátadón a régi motorosok egyhangúan kijelentették, hogy Attila volt az akkori idők legnagyobb, legjobb és legeredményesebb motorosa.

Életpálya
Viktor Attila 1957. október 3-án született, 14 évesen egy Simpsonnal kezdte a motorozást. Bajnokságokon 1976-tól 1987-ig vett részt, illetve 1988-ban még részt vett egy kubai versenyen. Több kiemelkedő címet gyűjtött össze az évek során az országban és külföldön is. Attila legszívesebben két versenyre emlékszik vissza, az egyik az 1980-ban megrendezett Bihari Kupa, amelyen egy műszaki hiba miatt ki kellett állnia, a másik pedig a Sachsenring-i kupa volt 1986-ban, ahol harmadik helyezést ért el. Huszonhét bajnokságon vett részt pályafutása során, kihangsúlyozta, hogy annak idején sokkal több múlt a versenyzőn, mint a motoron, ma már a technikai részeket könnyebb fejleszteni. Egészségi problémák miatt már nem túramotorozik és versenyzik, de szinte mindennap időt szán a motorozásra, még a téli időszakokban is."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése