Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. június 23., péntek

Ilie Bolojan miért jelent meg az EMNP gálaműsorán?

Ezt írja a Reggeli Újság a Szent László Napok idei gálaműsoráról : "A gálaműsoron (idén első alkalommal) megjelent Nagyvárad polgármestere Ilie Bolojan, illetve a megyeszékhely önkormányzatának több képviselője. Magyarországról érkezett az ünnepségre Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Papp László, Debrecen polgármestere, Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. A váradi politikusok közül említést érdemel Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti tanács elnöke, Szilágyi Zsolt az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, valamint az EMNP több helyi vezetője."

Ilie Bolojan miért jelent meg az EMNP gálaműsorán?Mert nagyon haragszik az RMDSZ-re- mondhatnánk.Igen,az RMDSZ nagyon " keresztbe tett " Nagyvárad polgármesterének a Megyei Tanácsban.Az egyik nyilatkozatában etnikai feszültségről beszélt.Még mikor " jóban volt " az RMDSZ-szel,nem jelent meg egyik rendezvényen sem.Az egyik válasz lehet,hogy az EMNP szövetségese lett a polgármester úrnak,és ezért jelent meg Tőkés László mellett.Ilie Bolojan kihasználja a két magyar párt versengését.Megosztó politikája eddig sikeres.Meglátjuk,ha a váradi magyarság felébred,akkor mit tesz Ilie Boljan.Három évig Nagyváradon övé a hatalom.Mit mondott a gálaműsoron?
"A maga során a Nagyvárad és Debrecen közötti megállapodásról Ilie Bolojan is beszélt. Szólt arról is, hogy a Szent László Napok egyszerre a nagyváradi magyarság és egész Nagyvárad ünnepe . Kiemelte, a váradi magyarok iránti tiszteletből érkezett a megnyitóra: egyrészt azért tiszteli a magyar közösséget, mivel több száz éven keresztül megteremtették Várad mai képét, a mai belváros nagyrészt nekik köszönhetően néz ki úgy, ahogy ma kinéz, másrészt azért, mert a ma itt élő, a város lakosságának mintegy 25 százalékát kitevő magyarság számottevően hozzájárul a város gazdasági és kulturális életéhez."
Teljes cikk : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése