Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. április 15., szombat

Miért költöznének haza,azok a váradiak akik Magyarországon vásároltak házat?

Izgalmas kérdést boncolgat a maszol.ro egyik cikke.Sok váradi akik Magyarországon vásároltak házat,hazaköltöznének.Miért?Mert az új EU-s szabályok miatt később érkeznek a nagyváradi munkahelyekre és az iskolákba.Az egyik megoldás lenne,ha "a magyarországi lakcímkártya birtokában legyen elsőbbségük a határátkelőnél, és így ne kelljen többé várakozniuk." A Digi24 csatorna készített egy riportot.Miről van szó?

"Az új schengeni határátkelési kódex életbe lépése megkeserítette azoknak a romániaiaknak az életét, aki házat vettek maguknak valamelyik határ menti magyarországi településen, de megőrizték a romániai munkahelyüket.
A Digi24 televízió szerint a Hajdú-Bihar megyei Bedőn egy 45 családból álló romániai kolónia él. A községben vásároltak olcsón lakást az elmúlt években, nagyon sokan közülük Nagyváradra járnak be dolgozni. Az ingázás azonban egyre nagyobb teher számukra, mert az ellenőrzések szigorítása óta akár másfél órát is várakozniuk kell a határon.
Ezért többségüknek megfordult már a fejében, hogy adja el a magyarországi házát és költözzön vissza Romániába. Bedő polgármestere, Eszenyi Antal ismeri a problémájukat, és támogatásukról biztosította őket. „A községünkbe települt román állampolgárokkal jól megférünk, ragaszkodunk hozzájuk” – mondta az elöljáró.
Az érintettek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és beadvánnyal készülnek fordulni a magyar hatóságokhoz. Az lenne a kérésük, hogy a magyarországi lakcímkártya birtokában legyen elsőbbségük a határátkelőnél, és így ne kelljen többé várakozniuk."
Forrás : maszol.ro

Bővebb információ román nyelven a  digi24.ro-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése