Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. április 7., péntek

Legendara formaţie Omega va concerta în iunie la Oradea. Solistul Kóbor János a venit mai repede să promoveze show-ul

"Cunoscuta formaţie ungurească Omega, care împlineşte 55 de ani de activitate, va concerta, în iunie, pentru prima oară la Oradea în cadrul Zilelor Sfântului Ladislau." - scrie ebihoreanul.ro.

"Anunţul a fost făcut joi în Cetate de organizatori, surpriza conferinţei fiind prezenţa solistului formaţiei, Kóbor János, care a anunţat că spectacolul pe care-l vor da pe scena orădeană va fi unul aniversar, de două ore." 

"Ediţia a V-a a Zilelor Sfântului Ladislau se va desfăşura în perioada 19-25 iunie şi programează, ca în alţi ani, un târg meşteşugăresc, expoziţii, tururi ghidate în Cetate, programe pentru copii şi o competiţie de gătit. Joi, însă, organizatorii, în frunte cu Zatyko Gyula, s-au axat pe prezentarea concertelor la care vor fi invitaţi orădenii în Cetate." 

"Invitatul surpriză al conferinţei de joi, Kóbor János (foto), a spus că Oradea este printre puţinele oraşe în care Omega nu a apucat să concerteze. "În comunism ni s-a spus că de la Braşov încolo avem zonă interzisă (n.r. – statul nu le dădea voie să cânte în oraşe cu populaţie maghiară numeroasă), iar după căderea regimului nu ne-a ieşit nicicum să avem concert la Cluj şi la Oradea. Anul trecut, la concertul de la Cluj, am decis că venim şi la Oradea neapărat!", a precizat muzicianul.
Acesta a promis un spectacol deosebit. "Va fi un fel de concert aniversar, un jubileu, fiindcă formaţia împlineşte 55 de ani. De altfel sunt foarte puţine formaţii în lume cu această vârstă, ne aflăm în companie bună alături de trupe precum Rolling Stones", a spus Kóbor. Pentru că este primul concert la Oradea, fanii Omega vor avea parte de un show de două ore cu cele mai faimoase melodii din palmaresul formaţiei."

"Tot pe 25 iunie, pe scena din Cetate va concerta şi Metropol Group, formaţie înfiinţată în 1968 la Oradea. La conferinţa de joi a fost prezent, de altfel, Orbán András, membru al formaţiei de origine orădeană Metropol Group, şi-a amintit că a cântat în Cetatea Oradea, între ruine, în urmă cu 50 de ani.
"Anul viitor formaţia va împlini 50 de ani şi vom susţine un concert aniversar aici în Oradea", a spus Orbán András (foto). Muzicianul a precizat că, în iunie, Metropol Group va cânta şi în limba română şi în limba maghiară, iar unele din melodiile pe care le va cânta sunt incluse pe un album lansat recent la Budapesta, pe disc de vinil, în ediţie limitată.
Pe scena orădeană, Metropol va cânta în componenţa: Orbán András, Szász Ferenc, Dobos József (chitară și voce), Trendler József (tobe) și Virányi Attila (chitară bas și voce)."
Tot articol : ebihoreanul.ro 

"Zilele Sfântului Ladislau vor avea loc între 19 și 25 iunie 2017, în Cetatea Oradea. Informații detaliate despre festivalul cultural veți putea găsi în curând pe pagina de Facebook Szent László Napok/Zilele Sfântului Ladislau, respectiv pe websiteul oficial www.zilelesfantuluiladislau"
Sursa : web.facebook.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése