Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. április 24., hétfő

Elindulhat az onkológiai projekt

Elindulhat az onkológiai projekt 
"Április 21-én Bihar megye fejlődése szempontjából fontos tanácskozás helyszíne volt a Megyei Tanács díszterme." -írja Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 


"Körülbelül két hete tárgyaltak először erről, és az elmúlt napokban sikerült minden felelős személyt rávenni a részvételre, ami azt jelenti, hogy jelen voltak a Bihar, a Szatmár és a Temes megyei tanácsok elnökei, képviselve volt az Arad megyei önkormányzat, ott volt Florian Bodog egészségügyi miniszter, Bogdan Chirițoiu, az Országos Versenyhivatal elnöke és Marcel Boloş, az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója, valamint a RO-HU-s projektek menedzsment hatóságának képviselője. Áttörés született az állami segély témájában, ugyanis az utóbbi egy évben eddig nem sikerült konkrét biztosítékokat kapni arra, hogy a Bihar megyei egészségügyi projektet nem fogja az állami segély érinteni, vagyis perspektívában fennállt annak a veszélye, hogy pénzt kellett volna visszafizetni.

Előrelépés
Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke a Bihari Naplónak azt nyilatkozta: jelen pillanatban az ügy a bihari lobbinak köszönhetően eljutott a miniszterelnök asztaláig, illetve fel lett szólítva az egészségügyi és a fejlesztési minisztérium, hogy két hét alatt rendezze a megyékkel. Ezért zajlott a múlt pénteki találkozó, melynek eredményeképpen megszületik egy olyan, a Versenyhivatal által felvállalt levél, amelyben biztosítják a letett projektjeik alapján a megyéket, hogy nem esnek az állami segélyezés hatása alá, és emiatt nem kell majd visszafizessenek pénzösszegeket. Ugyanakkor megállapodtak arról, hogy Bihar megye esetében elindulhat az onkológiai projekt, és párhuzamosan parlamenti szinten fogják módosítani az egészségügyi törvényt úgy, hogy a jogi háttere is garantálva legyen ennek. „Nem akartuk a projektjeinket elindítani addig, míg ez a dolog nem tisztázódott, mert folyamatosan fennállt az a kockázat, hogy évek múlva visszakérik a pénzt” – hangsúlyozta.
A teljes projekt értéke amúgy 13 millió euró volt, de ebből jelen pillanatban megközelítőleg 4 millió eurót kulturális célra fordítanak, mert az egészségügyi minisztérium átiratban afelől biztosította a Bihar Megyei Tanácsot, hogy a legfontosabb onkológiai felszereléseket kormány és európai uniós alapokból finanszírozzák, tehát az önkormányzat mentesíteni tudta magát 4 millió eurótól, és ezt kulturális célokra fordítja, vagyis a múzeumra."
Forrás : erdon.ro




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése