Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. március 13., hétfő

A védőoltások beadatására biztatja a szülőket az egészségügyi miniszter

A védőoltások beadatására biztatja a szülőket az egészségügyi miniszter 
"A védőoltások jelentik az egyetlen hatékony módszert a betegségek megelőzésére – nyilatkozta pénteken Florian Bodog egészségügyi miniszter, arra biztatva a szülőket, hogy oltassák be gyermekeiket." - írja a Bihari Napló.Teljes cikk :


“A kanyarójárvány 2016 februárjában ütötte fel a fejét valahol Kolozs és Beszterce-Naszód megye határán, az ott élő nomád népesség körében kimutatott vírutörzs hasonló az Olaszországban elterjedttel. Jelen pillanatban 37 megyében összesen 3.446 esetről van tudomásunk, ezek közül 17 halálos kimenetelű volt. Minden esetben beoltatlan gyerekek betegedtek meg. Az egészségügyi minisztérium azt üzeni minden szülőnek, hogy a védőoltások jelentik az egyetlen hatékony módszert a betegségek megelőzésére. Megfelelő oltási lefedettség hiányában a betegség tovább terjed. Az első dózist tekintve a romániai lakosság átoltottsága 80%, a második dózissal való átoltottság azonban csupán 50 százalékos és ez aggasztó”—nyilatkozta az egészségügyi tárca vezetője.
A hiányzó vakcinákkal kapcsolatban a miniszter elmondta, a 153.800 adag tetravalens oltás szétosztása már megkezdődött, a hexavalens oltásra már aláírták a szerződést, így március végén kerülhet a kórházakba a vakcina.
“Ugyanakkor elindítjuk a beszerzési eljárást a pneumococcus elleni védőoltásra is, amelyet az egészségügyi minisztérium kötelező oltási listájára is felvettünk, de eddig nem volt rá anyagi keret. Idén belefoglaltuk a költségvetésbe és beszerezzük” — mondta Bodog.

www.agerpres.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése