Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. július 1., péntek

Elfogadták a nagyváradi akvapark működési szabályzatát

Elfogadták a nagyváradi akvapark működési szabályzatát 
"Még nem rázódott bele az újonnan megválasztott nagyváradi helyi tanács tagsága a testület ügymenetébe, mint ahogy az az akvapark szabályzatának szavazásán ki is derült." - írja Pap István a Bihari Naplóban.

Teljes cikk : 

"A szerdai nagyváradi helyi tanácsülés legtöbbet vitatott határozattervezete a felépült nagyváradi akvapark szabályzat- és díjszabás tervezete volt, melyhez több javaslat is érkezett. Kirei Melinda RMDSZ-es helyi tanácsos azt javasolta, hogy ne legyen tilos vizet nyelni és szaladni az akvaparkban, hiszen a gyerekek esetében ez elkerülhetetlen lesz, ha azonban ez a kitétel a szabályzatban marad, akkor a szülők 500–1000 lej közötti bírságra számíthatnak. Liviu Andrica, az akvaparkot is üzemeltető Közterület-fenntartó igazgatója elmondta, hogy a szabályzatot a nemzetközi normákat figyelembe véve dolgozták ki, ezért nem kívánnak módosítani rajta, különben is, a sportpályákon, a sétányokon lehet majd szaladgálni, de magában az akvapark épületében nem.
Kakukktojások
Kirei Melinda azt is javasolta, hogy a családi jegy ne csak a két szülőre és két tizennégy év alatti gyerekre legyen érvényes, hanem adott esetben a család mindegyik tizennégy év alatti gyermekére. Huszár István ehhez hozzátette, hogy az Őssi strand és az állatkert működési szabályzatában is ez a kitétel szerepel. Mivel ennél a javaslatnál Ilie Bolojan polgármester éppen nem volt az ülésteremben, a liberális többségű helyi tanács eléggé elbizonytalanodott, nem tudván, hogyan kell szavazni az RMDSZ javaslatára. Emiatt többször is meg kellett ismételni a szavazást, mert nem derült ki pontosan, hogy ki szavazott a javaslat mellett, és ki ellene. Érdekes módon voltak liberális tanácsosok is, akik elfogadták az említett javaslatot, így összesen tizenhárom igen szavazat gyűlt össze az RMDSZ javaslata mellett, viszont annak elfogadásához minimum tizennégy szavazatra lett volna szükség. Ennél is különösebb volt, hogy a huszonnégy jelenlévő tanácsos közül voltak olyanok, akik sehogy sem szavaztak, még csak nem is tartózkodtak, hiszen az egyik szavazatszámlálás során tizenhárom igen, és hat tartózkodás, következő nekifutásra pedig szintén tizenhárom igen és kilenc tartózkodás volt. Mikor Huszár István jelezte, tizenhárom meg kilenc csak huszonkét szavazat, nem pedig huszonnégy, a szavazatszámláló hölgy azzal vágta el a gordiuszi csomót, hogy kijelentette: tizenegy tartózkodás volt. A szociáldemokrata frakció nevében Liviu Sabau-Popa azt javasolta, hogy a váradi polgárok számára az első évben legyen ötven százalékos kedvezmény az elfogadásra kerülő díjszabásokhoz képest. Ezt a javaslatot a PSD-n kívül senki nem szavazta meg.
Díjszabások
Az elfogadott szabályzat értelmében a nagyváradi akvaparkban a három órára érvényes felnőtt jegy ára 25 lej, az egész napra érvényes felnőtt jegyé 50 lej, a 17-22 órák között érvényes felnőtt jegy ára pedig 30 lej lesz. Az úszómedence használati díja 6–9:30 órák között 10 lej a felnőttek számára. Tanulók és nyugdíjasok kedvezményes áron fürdőzhetnek: három órára 20 lejt, egész napra 40 lejt, a 17–22 órák közötti időszakra 25 lejt kell fizessenek, az úszómedencében pedig 8 lej fejében úszhatnak a reggeli, 6–9:30 órák közötti időszakban. Tizennégy év alatti gyerekek három órára 12 lejért, egész napra 25 lejért, a 17–22 órák közötti időszakban 15 lejért vehetik igénybe a strandot, míg az úszómedencében 5 lej fejében úszhatnak. A három év alatti gyerekek után nem kell belépőt fizetni. A családi belépőjegy, ami alatt tehát két felnőttet és két tizennégy év alatti gyereket kell érteni, 85 lejbe kerül, a minimum tizenöt fős csoport jegyvásárlása esetén minden személy tíz százalékos kedvezményben részesül. Ugyanakkor bérletek is válthatók a létesítménybe, ezek kiváltásuktól számított hatvan napig érvényesek. A tíz belépésre feljogosító felnőtt bérlet ára 450 lej, a diák- és nyugdíjasbérlet ára 360 lej, a 3–14 év közötti gyerekek 225 lejért válthatnak ki tíz belépésre feljogosító bérletet."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése