Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. március 12., szombat

Itt is megy már az M4

A sportközvetítések iránt érdeklődők az RCS&RDS hálózatában is foghatják már az M4-et A sportközvetítések iránt érdeklődők az RCS&RDS hálózatában is foghatják már az M4-et 

"Már a mi régiónkban is sugározza az itt legelterjedtebb kábelszolgáltató a magyarországi M4 sportcsatornát. Hosszú kivárás után fogható immár az RCS&RDS előfizetői számára is." - írja Szeghalmi Örs.

"Megvan végül az M4 továbbsugárzása is – bár előzőleg sokáig nem lépett a szolgáltató, illetve csak azt tudatta: akik igényelnék, azok az előfizetőik kérhetik a diszpécserszolgálatunknál e csatorna felvételét a műsorrácsba. Nos, információink szerint cikkeink nyomán sokan kérték is ezt az RCS&RDS-nél, bár vélhetően nem a kérvények sokasága nyomán van most fejlemény, hanem a cégnél mostanra állapodtak meg és intézték el az átjátszáshoz szükséges ügyeket. Az M4 tehát csütörtökön tűnt fel a kábelszolgáltató műsorrácsában. Mint érdeklődésünkre elmondták, egyelőre csak a Digi TV kábeles változatába iktatták be, a műholdról vételezhető műsorcsomagba nem. Utóbbi indulásáról a diszpécserek még nem kaptak értesítést, de úgy saccolják, hogy napok kérdése. Sőt, szerintük nem kizárt, hogy a műholdas Digi szolgáltatás előfizetői visszaállítják a beltéri egységet gyári beállításokra, és újraszkennelik a programokat, akkor már a hivatalos indulás előtt náluk is megtalálhatja a dekóder az M4-et. Erről további infók a Digi Satelit nevű szolgáltatásuk magyar nyelven is elérhető diszpécserszolgálatánál, amelynek száma 031 400 4011.
Kódolva
Elsőként a mai Románia területén a UPC lépett az ügyben: mint akkor megírtuk, náluk már január vége óta fogható a magyarországi M4 sportcsatorna. Ez a magyar adókat felsorakoztató, Panonia nevű csomagban található. Ugyanakkor a geokódolás miatt a nemzetközi sportesemények idején ott is elsötétül a képernyő az erdélyi újrasugárzott változatban, viszont a magyarországi sportesemények közvetítései nézhetőek. Ez azonban nem volt megoldás a mi térségünkben élő érdeklődők számára – a UPC szolgáltatásai ugyanis nálunk nem elérhetőek, az itteni piacon nincsenek jelen, csak az ország más részein. Ezt a hiányt pótolta most az itteni legtöbb előfizetővel bíró RCS&RDS.
Mint ismeretes, az M4 nevű sportcsatorna tavaly nyáron indult, az MTVA legújabb dobásaként. A csatorna első évi költségvetése 5,4 milliárd forintra rúgott, azaz éves szinten nagyjából 9-10 milliárdod emészt majd fel az M4. Az MTVA-nál vannak a Forma 1 és a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság jogai, ezeket az M4 közvetíti. Azonban a jelenlegi helyzet szerint például ezek az anyaország határain túl nem láthatóak, a geokódolás miatt. A következő lépés tehát ennek az esetleges rendezése lehet (de persze ez már nem az RCS&RDS dolga) – legalábbis több ígéret volt már ezzel kapcsolatban."
Forrás : erdon.ro
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése