Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. február 4., csütörtök

Nagyvárad beruházásai 2016-ban

Nagyvárad beruházásai 2016-ban 
"A nagyváradi helyi tanács által szerdán elfogadott költségvetés megszabta a 2016-ban várható beruházások költségeit is." - írja Pap István . Olvassa el a Bihari Napló teljes cikkét ' 

"A nagyváradi önkormányzat költségvetése meghatározza, mennyit költ a város a különböző közszolgáltatásokra. Eszerint közvilágításra 15 millió, köztisztasági munkálatokra 14,5 millió, míg a Közterület-fenntartó által működtetett állatkert, a közvécék, a sintértelep és az őssi strand működtetésére 1,4 millió lejt tervez elkölteni a város, ezek mellett a zöldövezetek karbantartására 4,5 millió lejt irányoz elő a költségvetés, míg a különböző út-, hídkarbantartási, valamint közlekedésbiztonsági munkálatokra 19 millió lejt irányoztak elő.
Beruházások
Az önkormányzat sahját költségvetéséből 151,8 millió lejt költ el az idén beruházásokra. A nagy beruházások közé tartozik a hőerőmű vízkezelő állomásának modernizálására, melyre 3,5 millió lej van különítve a büdzsében, egyébként pedig a hőerőmű modernizálására összesen 5,9 millió lejt tervez elkölteni az önkormányzat. A fűtéshálózat felújításra 2,4 millió lej van elkülönítve. A Közterület-fenntartó összesen 7,2 millió lejt kap a törvényszék mögött megépült és a Rogériuszi piacnál épülő parkolóház további fejlesztésére, illetve felépítésére. Az önkormányzat műszaki igazgatósága az idén 36,3 millió lejt költhet beruházásokra, ebből az összegből az egyik legnagyobb tételt, 5,5 millió lejt a Szent László híd felújítása teszi ki. A vagyonkezelő igazgatóság 15,6 millió lejt kap, melynek legnagyobb részét a Fekete Sas palota, valamint további négy műemléképület felújítására fordítja majd. Az idén 59,7 millió lejt költ a város az uniós finanszírozásból a korábbi években megkezdett beruházások befejezésére, mely összegből 15,8 millió lej még lehívható vissza nem térítendő támogatás. A kórházak beruházásaira 17,4 millió lejt irányoz elő a város.
Más költségek
A város tervei között szerepel a városháza nagyterme födémjének a megerősítése. Érdekesség, hogy szoborkészítésre 402 ezer lejt különített el a költségvetés. A nagyváradi önkormányzat az idén 400 ezer lejjel finanszírozza a város villamossín hálózatának déli és nyugati irányú bővítésére vonatkozó hatástanulmány elkészítését. Ennek kapcsán Csuzi István, a Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) vezérigazgatója lapunknak elmondta, hogy uniós forrásokat szeretne lehívni a vállalat az új villamossínek megépítésére, és amennyiben lesz rá mód, akkor a Szektoriális Operatív Programhoz pályázik majd a vállalat ezzel a tervvel. A város költségvetésében további 500 ezer lej szerepel villamosok felújítására, és szintén 500 ezer lej másodkézből való autóbuszok vásárlására."

Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése