Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. január 17., vasárnap

„Megbukott a politikai osztály” - jelentette ki Tőkés László Fidesz EP-képviselő,EMNT elnöke

Tőkés László EMNT elnöki minőségében tartott sajtótájékoztatót. A szerző felvétele 
Tőkés László EMNT elnöki minőségében tartott sajtótájékoztatót. A szerző felvétele 

"Az utca ítéletet mondott, a politikai osztály egészében véve megbukott a vizsgán, újabb rendszerváltásra lenne szükség,  jelentette ki Tőkés László EP-képviselő, az EMNT elnöke a pénteki sajtótájékoztatón." - írja Neumann Andrea.

Részletek a cikkből : 
"A ciános bányászat elleni tüntetések, a legutóbbi államelnök-váélasztást övező társadalmi forrongás, majd a bukaresti tűzvész nyomán kirobbant általános elégedetlenség, melynek nyomán meg is bukott a kormány egyúttal ítélet is a politikai osztály felett, mondta Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

"A hazai politikai osztályt az autópályához hasonlította Tőkés László: utóbbi, bár  rengeteg pénzbe került, mégis szinte semennyire sem épült meg, politikai téren pedig az európai felzárkózás elmulasztása, a rendszerváltás elsikkadása a jellemző. „Az utca ítéletet mondott: a politikai osztály egészében véve megbukott a vizsgán” – jelentette ki az EMNT elnöke, aki szerint Romániában egy második rendszerváltásra lenne szükség, akárcsak Magyarországon 2010-ben, amikor a FIDESZ ismét az ország élére került és mélyre hatóan megreformálhatta  a magyar társadalmat. „Ez lenne a követendő út a törékeny és értelmezhető hazai demokrácia számára is” – mondta Tőkés László, hozzátéve: az RMDSZ is az uca hangja által elítélt politikai osztályhoz tartozik. Néha azt a látszatot akarja kelteni, hogy nem része a politikai hatalomnak, nem vállal felelősséget azért, ami az utóbbi negyed évszázad folyamán történt Romániában, „de véleményem szerint nem kivétel, az RMDSZ is ugyanazokkal a vádakkal illethető, mint a többi posztkommunista part: nem szabadult meg a kommunizmus örökségétől, felhagyott azzal, hogy a  magyar közösség érdekeit képviselje, nem harcol az autonómiáért, a korrupciós ügyei tekintetében is hasonló” – hangzott el. Amint Tőkés László fogalmazott: az RMDSZ a romániai MSZP-t testesti meg, liberális beütésekkel, „magyarul beszélő román párt lett”. 
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése