Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. január 17., vasárnap

Ismét napirenden a múzeumügy

Ismét napirenden a múzeumügy 
"Nagyvárad polgármestere nem nyugszik: Ilie Bolojan ismét kísérletet tesz arra, hogy a Körösvidéki Múzeumot a volt hadapródiskola helyett a váradi várba költöztessék." - írja Pap István.

Ilie Bolojan " Masterplan" egyik kiemelt terve  volt a múzeumot a várba helyezni.A Helyi Tanács leszavazta,de "nem nyugszik".Mit mondott?

"Nagyvárad polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján ismertette azokat a beruházásokat, munkálatokat, melyek az idén Nagyváradon zajlani fognak. Ezek egyike a váradi vár felújításának folytatása, konkrétan a föld kihordása a bástyákból, a vársánc Sánc (Grivitei) utca felőli részének felújítása, hogy ott aztán különböző eseményeket lehessen szervezni. Ezután Bolojan megismételte azt a legalább egy évtizede dédelgetett vágyát, hogy a Körösvidéki Múzeum a várba költözzön, szerinte ugyanis erre tökéletesen alkalmas a fejedelmi palota, míg a többi épületrészben civil szervezetek, vendéglátó ipari egységek kapnának helyet. Kérdésre válaszolva Bolojan újra hangoztatta azt az érvet, hogy a Körösvidéki Múzeumnak nincsenek értékes műtárgyai, ezért indokolatlan, hogy egy olyan hatalmas ingatlanba költöztessék, mint amilyen a volt hadapródiskola, viszont a vár fejedelmi palotája megfelelne ennek a célnak, már csak azért is, mert az az épületrész most üresen áll. Bolojan elmondta, hogy az is jó lenne, ha nem az egész múzeumot, de legalább egy szekcióját a várba költöztetnék. Arra a kérdésre, hogy meggyőzte-e már erről az elképzeléséről a helyi tanácsot, Ilie Bolojan azt mondta, hogy újra megszavaztatja ezt  a kérdést a helyi testülettel, és a megyei tanácshoz is addig jár el, míg őket is meggyőzi erről a tervéről." 
Forrás : erdon.ro 

Bővebben olvashat a helyi sajtóban,vagy a Polgármesteri Hivatal honlapján :

Complexul Wellness Termal Nymphaea se va deschide, cel mai probabil, din luna mai 

Din martie, Oradea trece pe noua centrală pe gaz 

Proiecte prioritare pentru administrația locală în anul 2016

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése