Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. november 3., kedd

A megemlékezés mécsesei a Colectiv Club áldozatainak lelki üdvéért égnek, a Nagyvásár téri szobor talapzatán

 
Fotó: Farkas László 

Romániát nagyon megrázta a bukaresti Colectiv Clubban történt tragédia.Péntek este kb. 11 óra után a romániai hírcsatornák többsége rendkívüli adásban kezdtek beszámolni a történtekről.Az első hírek szerint robbanás volt a klubban,majd később arról számoltak be,hogy tűz ütött ki és füstmérgezésben haltak meg sokan.A hírek 17 áldozatról, majd egyre többről számoltak be.A mentők és tűzoltók minden igyekezete ellenére sok fiatalt nem tudtak menteni.Voltak kik vissza mentek hogy megmentsék a társaikat,Ők igazi hősök lettek,mert életük árán több fiatal tudtak megmenteni a haláltól.Percek alatt a világsajtó beszámolt a bukaresti tragédiáról.Én sem tudtam elaludni,mert átéreztem sokak fájdalmát.

Nem lehetett volna megelőzni a tragédiát?Meg lehetett volna,ha betartották volna a szabályokat.Sajnos nem tartották be,mert több pénzbe került volna.A klub tulajdonosait letartóztatták,sőt mások is számíthatnak hasonlóra.Valakiknek felelniük kell a történtekért. Megpróbálják " megúszni" a régi szokás szerint.Ha vissza tekintünk az elmúlt 25 év tragédiáira,azt láthatjuk,hogy a bűnösök többség néhány év letöltött börtönbüntetés után szabadok.Sokat felmentettek ,vagy csak felfüggesztett büntetést kaptak.Ma reggel jelentették,hogy az áldozatok száma elérte a 32-t.Sajnos az áldozatok többsége kegyetlen halállal haltak meg.Még az edzett orvosokat,nővéreket és tűzoltókat is nagyon megviselte a tragédia.

Mit tehetünk?Sokat nem,mert nem rajtunk múlott.Legfeljebb a Nagyvásártéren,mely ma December 1 park,gyújtunk egy mécsest,vagy egy gyertyát az áldozatokért.Feltevődik a kérdés : A nagyváradi klubok biztonságosak ? Marius Morar ezt mondta: „Úgy tudom, legalább 2–3 klub van Nagyváradon, amelyik ugyanolyan veszélyes lehet, ha tűz üt ki, mint a bukaresti Colectiv volt” Forrás : erdon.ro. Ez azt jelenti,hogy jó lesz vigyázni a fiataljainkra és a fiatalok is vigyázzanak magukra ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése