Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. szeptember 6., vasárnap

Miért támogatta Orbán Viktor és Tőkés László a nagyváradi Nagy idők fociját?

Miért támogatta Orbán Viktor és Tőkés László a nagyváradi Nagy idők fociját?A NAC 100 éves centenáriumára nyomtatott füzetben olvasható a teljes nyilatkozatok, az issuu.com-on.

Tőkés László nyilatkozatából :

"Miért tartotta fontosnak, hogy a nagyváradi kezdeményezés mellé álljon?
Szívből gratulálok a kezdeményezéshez. Egy kis szubjektivitással szólva, külön is elismerésemet fejezem ki Lukács Jánosnak, az egykori Crișul mindmáig jó ügyért lelkesedő focistájának, az ötletgazdának. Íme, akármilyen is volna jelenkori labdarúgásunk állapota – van honnan elindulnunk, és lesz erőnk az újrakezdésre, amíg a hagyományőrző öregfiúkban „ilyen szív dobog”…
A „dicső múlt” felidézésével a jövő reménységét és reménybeli játékosait kell támogatnunk! Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács is ezért alakította meg országos sporttagozatát A Tanács elnökeként pedig kiemelt fontosságúnak tartom azt, hogy fiataljaink sportoljanak. Ezen belül is nagyra értékelem a csapatsportokat – köztük a labdarúgást. Az általa képviselt csapatszellemre az élet és a társadalom minden területén szükség van."

Orbán Viktor nyilatkozatából :

"Miért tartotta fontosnak, hogy a nagyváradi kezdeményezés mellé álljon?
Aki ismer, tudja rólam, hogy nagy szenvedélyem a labdarúgás. Ezért önmagában a téma is felkeltette volna az érdeklődésemet, ám itt ennél sokkal többről van szó. A Nagyváradi Atlétikai Club a magyar futball első vidéki baj-nokcsapata, amelyet ráadásul pont száz éve alapítottak. Gondoljunk csak bele, mi minden történt száz év alatt! Itt magával a történelemmel találkozhatunk.
Ezért is fontos, hogy közösen felhívjuk a magyarság figyel-mét erre a nagy múltú nemzeti értékünkre."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése