Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. június 21., vasárnap

Mi lesz a sorsa a Bihar megyei betegnyugdíjasoknak ?

poseta  
Forrás : bihon.ro

A hét egyik szenzációs híre Nagyváradon ,a Nyugdíjhivatal keretében működő  fogyatékossági alapú nyugdíjazásokkal foglalkozó teljes bizottság letartóztatása. Mint derült égből a villámcsapás, úgy érte a hír a Nagyváradon és a Bihar megyében élő betegnyugdíjasokat.Öt orvost és öt asszisztenst tartóztattak le 30 napra.Senki nem számított arra,hogy ilyen helyzet előfordulhat Nagyváradon.Az elmúlt húsz évben több orvos és asszisztens láthatóan meggazdagodott a betegnyugdíjasok hátán.Szinte mindenki tudta,hogy ha nem adsz,nem kapsz alapelv érvényes,ha betegnyugdíj miatt ment a beteg a komisszió elé.

Kikről van szó?A Bihari Naplóban olvasható neveik kezdőbetűje :  "E. M. C., A. D. G., A. G, P. O. és V. S. orvosok, valamint asszisztenseik, G. T., P. L., V. C., M. T. I. és I. P." Mi lesz a sorsuk?A következő 30 napban megtudjuk.Vége lesz a kenőpénzek adásának?Remélni lehet,de a szokásokat nehéz megváltoztatni.Kik jártak rosszul? Akik nem adtak kenőpénzt,azok "hoppon maradtak". Sokszor megtörtént,hogy azok kaptak betegnyugdíjt,akik nem voltak betegek.Mert sok munkahely megszűnt,mert még volt más lehetőségük,mert külföldön dolgoztak,stb.Bihar megyében több mint 37 ezer betegnyugdíjast érint,mely nem kis létszám.

Mi lesz a sorsa a Bihar megyei betegnyugdíjasoknak ? A jelen helyzetben nem lehet tudni pontosan.Leontin Ţârle,a Nyugdíjhivatal igazgatója azt nyilatkozta a Jurnalul Bihorean lapnak,hogy hétfőtől ismét kinyit a hivatal,mert két orvost asszisztenssel hoz Margittáról és Belényesből.Ha a letartóztatottak közül szabadlábra helyeznek és engedik őket tovább dolgozni,akkor jobban eltudják látni a feladataikat.Mi lesz azoknak a sorsa,akiknek a dossziéját elvitték,mert korrupciót gyanítanak?Az igazgató úr szerint először analizálják a helyzetét,majd híva lesznek,hogy nyilatkozatot tegyenek.2300 dossziét vittek el.Ők számíthatnak arra,hogy vagy Nagyváradon,vagy Bukarestben adjanak számot.Forrás : bihon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése