Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. december 20., szombat

Összefogás Kordics Imréért '

 
Kordics Imre.Forrás : facebook.com

Összefogtak a Szép a városunk,Nagyvárad Facebook csoport tagjai Kordics Imréért.Mi volt az ok? Kordics Imre helytörténész beteg lett.Farkas László ezt írta :
"Csoportunk egyik tagja KORDICS IMRE sajnos nagyon beteg.Arra kérlek benneteket kedves csoporttagok, imádkozzunk érte, szenvedésének enyhítéséért, gyógyúlásáért. A rossz hírt hozzátartozója beleegyezésével osztom meg veletek.Új, jobb hír! Most beszéltem Imrével, kicsit jobban érzi magát és mindenkinek köszöni az aggódást és a jókívánságokat!" Forrás: Szép a városunk,Nagyvárad Facebook

Nagyon sokan jobbulást kívántak Kordics Imrének.Jó példa arra hogy ha kell összefognak a váradiak. Néhány adat Kordics Imréről :
Helytörténész (Nagyvárad, 1953). A Partiumi és Bánsági Műemlék és Emlékhely Bizottság tagja. 1992-től közöl helytörténeti jellegű írásokat váradi lapokban, periodikákban, valamint a Partiumi Füzetek sorozatban - olvasható a Várad folyóirat hasábján.Forrás : varadlap.ro
Az egyik könyv melynek szerzője volt a Sírok, sírjelek a várad-olaszi temetőben  című ,számos fontos adatokat olvashatunk a várad-olaszi temetőről, mely 1998-ban jelent meg a Partiumi füzetek sorozatban.Kordics Imréről jelent meg egy cikk,melyben sok méltatást olvashatunk róla :

Kevesen tudják még a váradi magyarok közül is azt, hogy a Rulikowski Kázmérról elnevezett városi köztemetőben egy régi, az 1700-as években bezárt temetőből származó sírkövek, obeliszkek, szobrok is találhatók, melyek minden működő demokráciában a műemlékeknek kijáró védelmet kapnák meg. Nagyvárad azonben e tekintetben is kivétel, ugyanis itt senki sem törődik a régi magyar emlékekkel. A politikai kampányokban fellángoló tenni akarás kimerül a tervezgetésben, a nyilatkozattételben. Pedig ezeréves Kárpát-medencei magyar történelmünk megóvása érdekében mennyire fontos lenne, hogy e régi magyar Nagyváradnak ez a kicsi lenyomata fennmaradjon a jövő számára!
Kordics Imre helytörténész vezetett körbe a temető „régi részén”, és mutogatta meg azokat a síremlékeket, amelyeket műemlékké kellene nyilvánítani. Ehhez azonban elsősorban akarat, másodsorban pénz kellene.
Teljes cikk : erdely.ma 

Az egyik kiemelkedő munkája a A váradi és micskei Baranyi családról szóló cikke,mely olvasható a epa.oszk.hu-n.

A Bihari Naplóban olvashatjuk : "Szerda délelőtt 10 órakor a Rulikowszki-temető főbejáratánál szabadtéri fotókiállítás nyílik azoknak a régi síremlékeknek egy részéről, melyeket Kordics Imre helytörténész leltározott fel és fényképezett le." Teljes cikk : erdon.ro 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése