Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. december 25., csütörtök

25 éve végezték ki a Ceaușescu házaspárt

Se împlinesc 25 de ani de la execuția lui Nicolae și Elenei Ceaușescu (VIDEO) 
Elena és Nicolae Ceaușescu .Forrás :ziarulunirea.ro

Napra pontosan 25 éve annak az eseménynek,mely megváltoztatta Románia történelmét.Szinte mindenki tudja hogy mi történt karácsony első napján 1989-ben.Kivégezték a Ceaușescu házaspárt.Ezután örömünnep kezdődött Románia össze településén.Nem siratták az utált diktátort. Lehet voltak akik titokban gyászolták őket,de féltek kimutatni.

Ceaușescu házaspár pere fél kettőkor kezdődöttTârgovişte-n,mely tartott egy órát.A házaspárnak csak percei voltak hátra,mert a halálos ítélet elérte őket.A "saját gyermekei " kötözték meg őket és végezték ki 14,50 perkor. 

Amikor hivatalosan bejelentették a Ceaușescu házaspár kivégzését Románia szerte ünnepeltek.A román nép új reményt kapott.Mindenki rózsaszínbe nézte a jövőt,mindenkinek nagy volt a reménye.Mi valósult meg?Sajnos a többségnek kevés.Még azt is mondják,hogy nem volt forradalom,mert csalás volt az egész.Bármit is mondjanak,a Ceaușescu házaspárt 1989 , december 25-én kivégezték.Jobb lett a világ Romániában?Egyeseknek igen,soknak nem.Nézze meg az elfogásról és kivégzésről szóló videót ' 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése