Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. október 20., hétfő

Bolgár kertészkedés

Rekeszes bolgárkerék 
Rekeszes bolgárkerék

Fenti cim alatt már megirtuk, hogy mialatt hazánk fiainak oly aránytalan nagy része vándorbothoz nyulva itt hagyja az országot, mert nem tud megélni, bejönnek hozzánk bolgár kertészek, itt letelepednek és kertészkedés révén nemcsak a megélhetésüket találják meg, hanem szép vagyont is gyüjtenek maguknak.

Mig tehát saját vérünk kint a messze idegenben nélkülözések és nagy fáradság árán bányákban és más, lelket és testet ölő munkában legtöbbnyire hiába keres boldogulást, addig a viszonyokat jobban megfigyelő és élelmes bolgár az itthagyott helyen egészségének szolgáló és jó keresethez jut.

E kertészek csaknem minden nagyobb város és község mellett bérelnek területet és azon oly ügyesen és behatóan üzik a zöldségtermelést, hogy az egész vidéket ellátják megfelelő szükségletével. Őszszel azután dús keresetükkel gyarapodva visszamennek hazájukba, és kora tavaszszal ismét itt teremnek. A kik pedig télen át is itt maradnak, keresetüket hazaküldik és otthon vásárolnak földet és házat a Magyarországon szerzett pénzen. 
Teljes cikk : huszadikszazad.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése