Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. szeptember 13., szombat

Folytatódik a történelmi városrész épületeinek rehabilitációja

 Folytatódik a történelmi városrész épületeinek rehabilitációja
A városi tanács jóváhagyta több épület felújítását Nagyvárad történelmi városrészében.
Az egyik ilyen épület a Republicii utca 13. szám alatti ház, amelyik része egy épületcsoportnak, a 11. szám alatti házzal együtt, amit előzőleg már felújítottak. A munkálatok során felújítják a homlokzatot, kijavítják a tetőt és kicserélik a nyílászárókat. A beruházás becsült értéke 670.619,40 lej ÁFA nélkül, kivitelezési határideje pedig 18 hónap. 
 Az önkormányzat jóváhagyta a Moskovits-palota helyreállításának technikai és gazdasági mutatóit is, aminek költségeit 791,720,46 lejre becsülik és kivitelezési határideje ugyancsak 18 hónap. Szintén szerdán szavazták meg az Emanuil Gojdu utca 5 szám alatti épület helyreállításának műszaki és gazdasági mutatóit, amelynél a munka értékét 357.780,74 lejre becsülik, a megvalósítás időtartama pedig 12 hónap. 
 Az elmúlt években helyreállították a Republicii utca 11 és 33 szám alatti épületet, emellett egy Kossuth utcai és egy Szent László téri épület homlokzatát is felújították. Ezeken kívül folyik a Fekete Sas-palota felújítása, és következik a Stern palota, a Poynár-ház és az Apolló palota restaurálása.
(oradea.ro)
Forrás : nagyvarad.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése