Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. szeptember 29., hétfő

Elvehetik Bolojan autóját is

Vizsgálódik az Állami Számvevőszék a nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalatnál (OTL). Az utóbbi 12 gépkocsit szerzett be két évvel ezelőtt, az önkormányzatnak szánva azokat.

Összesen 13 szabálytalanságot talált a Helyi Tanács fennhatósága alatt működő OTL-nél az Állami Számvevőszék, amely még az év elején ellenőrizte a Közszállítási Vállalatot. Más ügyek mellett kifogásolták, hogy nem egyértelmű az önkormányzattól kapott támogatások nyilvántartása, hogy ingyenes utazást biztosítanak az alkalmazottak családtagjainak, hogy mintegy 90.000 lejnyi pluszpénzt vettek fel igazgatók a vállalatnál. A 13 szabálytalanság nagy részét az OTL elismerte, és vállalta azok korrigálását, volt azonban, amivel kapcsolatban bírósághoz fordult. Ilyen a Számvevőszék azon döntése, hogy az OTL törvényellenesen szerzett be a váradi önkormányzat számára 12 gépkocsit, nem köthettek volna ugyanis ilyenfajta szerződést. Ugyanakkor a hatóság azt várja az OTL-től, hogy az úgymond 750.000 lejes kárát szerezze vissza, azaz a vállalat vegye vissza a városvezetésnek vett autókat. Ez Bolojan polgármester gépkocsijára is vonatkozna például. A bíróság a Számvevőszéknek adott igazat. Az OTL viszont azt állítja, törvényesen jártak el, és fellebbez.

A vállalat először az autócsere („rabla”) programban akart új járműveket beszerezni, de ezt elutasították, így végül eladtak 13 régi kocsit, és vettek 12 újat. Szerintük ez beleillik a közszállítási tevékenységbe, olyan, mintha mondjuk új buszokat szereztek volna be, az önkormányzatnak is szolgáltatást nyújtva. Lapunk kérdéseire tegnap a városvezetésnél először nem akartak nyilatkozni az ügyletről. Végül Anca Sas sajtószóvivő válaszolt: szerintük sincs igaza a Számvevőszéknek. Az önkormányzat úgy véli, az OTL-vel bonyolított beszerzési ügylet teljesen törvényes volt. 

Forrás : Bihari Napló pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése