Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. augusztus 30., szombat

Virágkarnevál lesz 2015-ben Nagyváradon?

Nagyon sikeres volt a 45. Debreceni Virágkarnevál.Nagyon sok látogatót vonzott a cívis városba. Európa hírű lett a Debreceni Virágkarnevál esemény. Sajnos 1989 előtt nehéz volt megnézni,de az utóbbi 25 évben sokan mentek augusztus 20-án Debrecenbe megnézni a Virágkarnevált.Remek ötlete lett a nagyváradi önkormányzatnak : Legyen Váradon is Virágkarnevál.

Az Ablak Európába rendezvénysorozat keretében megszervezték hogy a Debreceni Virágkarnevál másnapján augusztus 21-én öt virágkocsi jöjjön Nagyváradra is.A Rogériusz negyedből indultak el és általában a központhoz közeli parkokban estig meg lehet nézni az öt virágkocsit.Óriási sikert aratott a váradiak között,mert nem kellett Debrecenbe menni.Népviseletbe öltözött fiatalok kísérték az öt virágkocsit a rendőrök kíséretével.Nagyon sokan fotózták és videóra rögzítették a váradi virágkarnevált, melynek egy sajátos hagyománya lett.A váradiak nagy örömére évenként augusztus 21-én megrendezik ezt az eseményt.Nagyon jól szórakozhatnak a résztvevők,mert koncertek és más szórakozási lehetőségek biztosították a jó légkört.

A 45. Debreceni Virágkarneválról olvashat az erdon.ro-n. A Reggeli Újság ezt írta : "Az idén is nagy sikert aratott a váradiak körében az a néhány látványos virágkocsi, amelyet a debreceni virágkarnevál karavánjából a határ innenső oldalára is átküldtek az augusztus 20-ai nemzeti ünnepet követően." Teljes cikk : reggeliujsag.ro.A nagyváradi eseményről a Híradó is beszámolt a hirado.hu-n.

Este nyolc óra után érkeztem a Nagyvásártérre,melyet ma December 1 parknak nevezünk.Nagyon sokan voltunk,akinek egy nagy része fotózott és videózott.A Szakszervezetek Háza előtt koncert sorozat szórakoztatta a résztvevőket.A nagy sztár kétségtelenül Radics Gigi volt.Hirtelen a virágkocsik elindultak Debrecen felé.Sokan búcsúztatták az öt nagyon szép virágkocsikat.Feltettem a kérdést :  Virágkarnevál lesz 2015-ben Nagyváradon? Remélem igen. Készítettem néhány fotót mobiltelefonnal,melyeket megnézhet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók este nyolc óra után készültek  mobil telefonnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése