Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. augusztus 14., csütörtök

Szentföldi borokat kínálnak

Közel két hónapja, június 6-án nyílt meg Nagyváradon a Kosher borozó, kávézó és dzsesszklub (liliom, ma Crinului utca 2. szám).
A hely különlegessége, hogy izraeli, kóser borokat kóstolhatnak a betérők. A névválasztásnál azt is figyelembe vették, hogy a kóser szó mind a magyar, mind a román köznyelvben meghonosult, mint valami jónak, rendben lévőnek a szinonimája, tudtuk meg a borozó tulajdonosától, Sella Andrástól. Izraeli borokról lévén szó, a kóser megjelölés jelzi, hogy azok megfelelnek egyrészt a vallási előírásoknak, másrészt pedig minőségi elismerést is jelent, hasonlóan az európai minőségi tanúsítványokhoz, tette hozzá a tulajdonos.
szentfoldi 1
Sella András a Kosher kerthelyiségében
A kerékpáros-barát borozó
A kerékpáros-barát borozó
A borozó megnyitásának ötlete onnan adódott, hogy vállalkozása 2007 óta foglalkozik izraeli borok importálásával (2013–2015 között például exkluzív jogaik vannak magyarországi és romániai forgalmazásra), így Váradon forgalmazói áron kínálják a Carmel és a Zion pincészetek fehér és vörös, édes, félszáraz és száraz borait, de szőlőlé is szerepel a kínálatukban. A Kosherben természetesen kávé, üdítők, röviditalok is kaphatók, s humuszt, a jellegzetes izraeli arab ételt is találni.
A dohányosokat a teraszon várják, a borozóban benn nem lehet dohányozni. A kerthelyiségben egyébként tábla hirdeti, hogy szívesen látják a kerékpárosokat. Mikor erre rákérdeztünk, Sella András elmondta, hogy a legtöbb vendéglátóhelynél problémák vannak azzal, hol hagyják járműveiket a biciklivel érkezők. Náluk a hátsó udvaron lerakhatják a kerékpárokat. Sella Andrástól azt is megtudtuk, hogy minőségi zene szól náluk, nem túl hangosan, ezért beszélgetni is nyugodtan lehet egy pohár bor, egy kávé mellett.
Forrás : reggeliujsag.ro

Térkép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése