Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. július 28., hétfő

Pert vesztett a DNA Biró ellen - Markó Béla jobb lett volna

Pert vesztett  a DNA Biró ellen 
Biró Rozália pénteki sajtótájékoztatóján ismertette az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) által ellene indított per fejleményeit. 
Mint ismeretes, arról az ügyről van szó, amelyben Biró Rozália Nagyvárad alpolgármestereként átadta a Partium Alapítvány használatába a váradi Léda házat. Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) ebben az ügyben három vádpontot fogalmazott meg Biró Rozália ellen, mely vádiratot továbbította a DNA-nak. Az ANI álláspontja szerint a polgármesteri hivatalnak nem volt joga bérbe adni egy állami tulajdonban lévő ingatlant, továbbá az államot anyagi kár érte, mert a Partium alapítvány végül nem írta alá a bérbevételi szerződést, tehát nem használta az ingatlant, így értelemszerűen bérleti díjat sem fizetett az önkormányzatnak, az ANI szerint ebből származott anyagi kára az államnak. Harmadsorban pedig az ANI szerint Biró Rozália érdekkonfliktusba keveredett, ugyanis egyszerre volt Nagyvárad alpolgármestere és a Partium Alapítvány alapítója és vezetőséi tagja.
Teljes cikk : erdon.ro 

Markó Béla jobb lett volna 

Markó Béla jobb lett volna 

Az RMDSZ által kulturális miniszternek és miniszterelnök-helyettesnek jelölt Biró Rozália úgy véli, hogy Markó Béla nála jobb kulturális miniszter lett volna.
 Teljes cikk : erdon.ro
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése