Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. július 15., kedd

Megtörtént az első elektronikus elosztás

Képünk illusztráció 
Közzétették az első számítógépes elosztás eredményét. Bihar megyében tizenegy azoknak a nyolcadikot végzett diákoknak a száma, akik részt vettek ugyan, de nem kaptak helyet. 
A tanügyminisztérium honlapján már hétfőn délután közzétették a nyolcadikot végzettek első számítógépes elosztásának eredményét. A 3750 Bihar megyei nyolcadikot végzett közül, aki részt vett az országos felmérőn, 3739-en kaptak helyet. Amint a kimutatásokból kiderül, a Mihai Eminescu főgimnázium természettudományi osztályába lehetett a legmagasabb jeggyel bejutni – az utolsó bejutási jegy itt 9.03, a bihardobrosdi műszaki líceum műszaki osztályába pedig a legalacsonyabbakkal, itt a 2.49 is bejutó volt. Az Ady Endre középiskola természettudományi osztályában 8.17, az Eminescu magyar nyelvű természettudományi osztályába 6.10, az Ady filológia osztályába 5.1, a Szent László római katolikus gimnáziumba 4.55, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumba 5.1, a margittai Horváth János iskola filológia osztályába pedig 2.85 ponttal lehetett bejutni.

Helyek

Ami pedig a Bihar megyei magyar tannyelvű kilencedik osztályok szabad, illetve betöltött helyeit illeti: az érmihályfalvi mezőgazdasági líceum két magyar osztályában 17, illetve 5 helyet töltöttek be; az Eminescu természettudományi osztályában 21 helyet töltöttek be a 28-ból, a matematika-informatika osztályban pedig 23 helyet töltöttek be, öt még szabad. Tizenegy hely maradt betöltetlenül a nagyváradi Andrei Şaguna műszaki kollégium esztétika és higiénia osztályában, a Lorántffy Zsuzsanna református gimnáziumban pedig 25 helyet töltöttek be a 28-ból. A borsi Tamási Áron mezőgazdasági iskolában négy helyet töltöttek be a 28-ból, a kágyai műszaki líceumban három szabad hely maradt a 28-ból. A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban 14 helyet töltöttek be, s ugyanennyi a szabadon maradt helyek száma, az Ady Endre középiskolában pedig a 168 hely közül 46 maradt betöltetlenül. A szalontai Arany János középiskola négy osztálya közül az egyikben beteltek a helyek, a többiben pedig még összesen 32 szabad hely van. A margittai Horváth János iskola négy osztályából a matematika-informatika osztályban még van hat szabad hely, a természettudományi osztályban beteltek a helyek, filológián pedig 15 a szabad helyek száma. A székelyhídi Petőfi Sándor iskola négy osztályában 54 hely telt be és 58 még szabad. A bodonosi szlovák tannyelvű osztályban 15, a nagyváradi Friedrich Schiller iskola német tannyelvű osztályában pedig 16 helyet töltöttek be mostanáig.

Elosztások

Mától július 21-ig tölthetik ki az opciókat tartalmazó listákat azok, akik nem kaptak helyet az első elosztás során vagy nem vettek részt azon. Július 23-án továbbítják az adatbázist a minisztériumhoz, s 24-én zajlik a második számítógépes elosztás, melynek eredményeit még aznap közzé is teszik. Szeptember 4-én és 5-én lesz a harmadik elosztás – ezen azok vesznek részt, akik a korábbiak alkalmából nem kaptak helyet, esetleg elmulasztottak feliratkozni.
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése