Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. július 31., csütörtök

Ellenőrzik a strandokat

A nyári strandszezon kezdete óta végeznek ellenőrzéseket a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Igazgatóság munkatársai a megye területén található strandokon, fürdőhelyeken, illetve azokban a szállodákban és panziókban, amelyekben medencék vannak.
Az ellenőrzések során mintát vettek a medencék vizéből, hogy ellenőrizzék azok tisztaságát, vagy éppen szennyezettségét, illetve a vízben levő fertőtlenítőszerek arányát, továbbá felmérték a strandokon uralkodó higiéniai körülményeket. Górcső alá vették azokat a kereskedelmi egységeket, amelyek a strandok területén árusítanak élelmiszereket és italokat. Több helyen találtak kifogásolnivalót a felügyelők, nagyon sok helyen a tulajdonosok, működtetők, nem tudták bemutatni azt a vízminőségi bizonylatot, melyet rendszeresen meg kell újítatniuk az egészségügyi ellenőrökkel. Akadtak olyan medencék, melyek falai nem feleltek meg az előirt szabályoknak, de akadt olyan strandoló hely is, ahol nem működtek, vagy régiek voltak a zuhanyozók, ivókutak.

ellenorzik 
A strandokon árusító élelmiszeres bódéknál végzett ellenőrzések során a tárolásra és az alapanyagok hűtésére figyeltek leginkább az ellenőrök, de több helyen kiderült, hogy egy-egy adag étel nem olyan súlyú, mint amit a vásárlóknak feltüntettek. A feltüntetettnél kisebb adagnyi lángost, hamburgert, csórékolbászt árusító bódékat megbírságolták.
Július elsejétől összesen 27 esetben róttak ki büntetést a fentebb felsorolt szabálytalanságok miatt, a kirótt pénzbüntetések összege 84 ezer lejre rúgott.
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése