Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. július 26., szombat

Bemutatták Varga Vilmos harmadik életrajzi kötetét

Kedden este, a nagyváradi Kiss Stúdió színházban mutatták be az Aniszi Kálmán–Varga Vilmos szerzőpáros által jegyzett Magyar színész vagyok erdélyben című vallomásos életrajzi művet, melyben a hegyközkovácsi születésű színművész több mint fél évszázados karrierjén vezeti végig az olvasót, s melyet részleteiben már megismergettek a Reggeli Újság olvasói.
bemutattak 1
A majd’ háromszáz oldalas kötet Balog Zoltán miniszter közbenjárására a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretének támogatásával került kiadásra, a nagyváradi Europrint nyomda gondozásában. A könyv fedőlapjára egy rendkívül szuggesztív fényképet választottak a szerzők, amely kiválóan illusztrálja a címben említett erdélyi magyar színészek múltbéli helyzetét. A képen Varga Vilmos Szakál Dani szerepében jelenik meg Páskándi Géza A bosszúálló kapus című művében, amint épp pisztolyt szegeznek halántékához.
bemutattak 3
A könyvbemutató keretében Aniszi Kálmán közíró, tanár, filozófus előbb a hivatásos magyar színjátszás kezdeteire reflektált, majd az interjúkötetben „vallatott” Varga Vilmossal közösen idézett fel számos emlékezetes múltbéli történetet, melyeknek nem mindegyike került be a könyvbe. A bemutató során Kiss Törék Ildikó színművésznő olvasott fel részleteket a könyvből, elsősorban férje gyerekkori emlékeire reflektálva. Az estet a kötet alanya, Varga Vilmos zárta a Dalok a labdatérről című Ady-költeménnyel valamint az Öregfiú dalával. Az előadás végén a szépszámú közönség hosszas vastapssal éltette Nagyvárad egyik legszeretettebb színművészét.
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése