Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. június 24., kedd

Sétálóutca lesz-e a Vasile Alecsandri

 Sétálóutca lesz-e a Vasile Alecsandri
Június 20-án a nagyváradi önkormányzat főépítészi hivatalának meghívására a Zöldfa (Vasile Alecsandri) utca lakói, valamint az ott működő kereskedelmi egységek tulajdonosai informális találkozón vettek részt, amelyen bemutatásra kerültek a környékre vonatkozó tervezett módosítások a Szent László tér rehabilitációja során.

A találkozó középpontjában az a projekt állt, melynek során hőegységeket telepítenek az ingatlanhoz, egyben új vízelosztó csővezetéket helyeznek el, amivel növelik a víz nyomását és azzal a hőkomfortot a környék lakásaiban. 
 A találkozón ismertették azt is, hogy a Zöldfa utca sétálóutcává alakítása milyen előnyökkel járhat és kitértek a homlokzatok rehabilitációs munkálatainak összehangolására az ott lévő létesítmények és helyiségek tulajdonosaival. 
 A találkozón részt vett Mircea Mălan alpolgármester, Adriana Lipoveanu főépítész és az önkormányzat más képviselői. Az alpolgármester kifejtette, hogy előnyös volna a Szent László tér felújításával párhuzamosan végezni a Zöldfa utca rehabilitációját is, amelyek hatékonyságához egy köz-és magánszféra partnerséget ajánlott fel. E partnerségben az önkormányzat végezné a rehabilitáció műszaki tervének megvalósítását, az engedélyek beszerzését, lehetőséget adna a teraszok kiterjesztésére, mint azoknak akik jelenleg a Republicii sétányon működnek és három éves adómentességét biztosítana a közterület használatáért. Mindezekért a vállalkozásoknak az épület homlokzatának teljes rehabilitációjára kell ígéretet tenniük. 
(oradea.ro)
Forrás : nagyvarad.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése