Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. június 3., kedd

Rendhagyó ballagás az Adyban

Szombaton délelőtt a nagyváradi Ady Endre Líceum tizenkettedikesei számára is elérkezett a középiskolás évek végét jelző utolsó kicsengetés. „Titeket szólított az ünnepi csengő, igen, ma minden értetek történik, általatok a mai nap egész közösségünk ünnepnapja” – mondta a ballagókhoz intézett beszédében Tóth Márta, az iskola igazgatónője. „Vigyétek magatokkal mindazt a szellemi és lelki gazdagságot, amelyet ebben az iskolában kaptatok. Vigyázzatok arra az iránytűre, amely mindig a helyes úton tart titeket, s mely az örök emberi értékek tisztelete és megtartása nyomán biztosít tartalmas, boldog életet” – hangsúlyozta az intézményvezető, majd hozzátette – „Egyéni boldogulásotok mellett mindig legyen fontos számotokra annak a közösségnek a szolgálata, amelyhez tartoztok”. Tóth Márta ugyanakkor arra intette a fiatalokat, hogy további életük során tudjanak örülni, a látszólag jelentéktelen pillanatoknak, egy sikeresen teljesített feladatnak, egy mosolynak, vagy néhány gondtalanul eltöltött órának a család, vagy barátok körében.
rendhagyo 1
Az igazgatónő emellett kiemelte azokat a diákokat is, akik sokrétű teljesítményükkel a diákélet emblematikus alakjaivá váltak az elmúlt négy évben, illetve öregbítették az iskola hírnevét: „Farkas Páll Kristóf nagyszerű versenyeredményei, Brandus Bianca, Magyar Melinda, Radoi Krisztián kitartó szorgalma, Fazekas Kriszta és Czvikker Lilla kiváló énektudása, Tóth Zsófi, Vári Vivien, Bobovszki Tímea, Molnár Dorottya, Duna Orsolya és Bíró Henrietta kedves alakításai, pólósaink – Szilágyi Ottó, Barbu Remus, Péntek Zsolt –, valamint Berényi Evelyn, Birtalan Róbert ragyogó sporteredményei, Miklós Brigitta, Miklós Henrietta, Badea Claudia, Rais Waller Orsolya, Vass Tímea tiszta énekhangja, Mátyás Gergő, Szabó Zsófia, Szilágyi Emese elkötelezett figyelme a kisiskolások iránt a zabhegyező programokon, Moldován József tánctudása és rádiósjelenetei, Boros Edina töretlen kezdeményezőkészsége hozzájárul annak a szellemiségnek a megtartásához, mely az alma matert immár 242 éve jellemzi”.
rendhagyo 5
A szombati ballagás különlegességét egyébként az adta meg, hogy a jelenlegi végzős tizenkettedikesekhez olyan egykori diákok is csatlakoztak, akik hatvan évvel ezelőtt fejezték be tanulmányaikat az iskola falai között, de akiknek az akkori társadalmi és politikai helyzet miatt nem volt lehetőségük ballagni. Amit azonban akkor elmulasztottak, most bepótolhatták, hiszen a tizenkettedikesek jóvoltából a most végző osztályok előtt haladhattak a ballagók sorában, végig egykori iskolájuk folyosóin, a tanárin és az iskolaudvaron többszáz fős ünneplő közönség figyelmének a középpontjában. „Ők ma az élő bizonyosság arra, hogy hittel, emberül kell és lehet helytállni mindig, a világháború utáni évtizedek nyomorúságos, szűkös esztendeiben, csakúgy, mint a diktatúra fojtó, pusztító világában” – hangsúlyozta Tóth Márta igazgatónő, aki gyémántdiplomákat osztott ki Crican Ileana és Csernák Emília tanárnők egykori osztályainak.
rendhagyo 3
A ballagó tizenkettedikeseket és öregdiákokat köszöntötte még egy-egy rövid beszédben Csűry István királyhágómelléki református püspök, Biró Rozália szenátor, Szabó Ödön parlamenti képviselő, Pék Sándor római katolikus esperes, Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes, valamint Duna József, a szülőbizottság elnöke is. A ballagók nevében Géczi Júlia, a XII. D. osztály tanulója mondott köszönetet a pedagógusok munkájáért, a tizenegyedikesek nevében pedig Kajántó Beáta búcsúztatta a ballagókat. A jelképes kulcsátadást követően számos elismerést is kiosztottak a legeredményesebb végzősök között. A legkiemelkedőbb tanulmányi eredményt Boros Edina Anita érte el 9,91-es négyévi átlagmédiával. Második helyen Árva Júlia, Szivák Alexandra, Oláh Réka és Kovács Lilla végzett. A harmadik Bándi Zoltán lett, 9,68-as átlaggal. Négy év kitartó munkájáért és az iskola hírnevének öregbítéséért rendkívüli igazgatói elismerésben részesült Géczi Júlia, Farkas Pál Kristóf, Boros Edina Anita, valamint Duna Orsolya Réka. Az iskola vezetősége emellett díjazta azokat a szülőket is, akik az elmúlt évek során nemcsak gyermekeik oktatását bízták az intézményre, hanem aktívan segítették is az iskola munkáját. Elismerésben részesült Duna József, Géczi Erika, Bagosi Erika, Lázár Tibor, Sápi János és Balla Ágnes, a reprezentatív szülői bizottság tagjai.
rendhagyo 6 HE KELL
Az Ady-líceum diákjai a díjátadásokat követően verses-zenés műsorral búcsúztak ballagó társaiktól. Gergely Tamás, Boros Pál, Szatmári József és Szabó Yvett lelkesítő rockzenével, Bernáth Brigitta, Ashner Dóra, Holt Dávid és Molnár Krisztina pedig megható, vagy épp humoros szavalatokkal vett búcsút a végzősöktől. A ballagás a Szózat közös eléneklésével zárult.
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése