Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. június 25., szerda

Megoldatlan a guberáló bandák problémája

Felháborodott olvasók figyelmeztettek bennünket a minap ismét arra az örökzöld váradi problémára, hogy minden szombaton agresszív sereg lepi el a villamosokat és az állomás mellett levő villamosmegállót.
Megoldatlan 2 
A környékbeli falvak cigánytelepeiről vonaton érkezők csapatostól lepik el a villamosokat, kora reggel érkeznek, szétszélednek a városban, majd délután három és négy óra között összegyűlnek az állomással szemközti üzletsor előtt, s onnan indulnak vissza falujukba. Ez a menetrendszerű program persze nem múlik el nyomtalanul. Mint olvasóink jelezték, az üzletsor előtt levő zöldövezetet hiába kerítette el az önkormányzat pár éve, a guberálók pár helyen elbontották a kerítéseket, hogy a fűre tudjanak telepedni, s szemetes batyuikkal felfegyverkezve igazi karaván-hangulatot varázsolnak minden szombat délután az állomás környékére. A legnagyobb gond velük azonban az, meséli régi olvasónk, Cs. Eszter, hogy szemtelenkednek a járókelőkkel, belekötnek a villamosra várókba, nem beszélve arról, hogy sokan közülük a zöldövezetben válogatják szét guberálásuk zsákmányát és hatalmas koszt hagynak maguk után. Az meg a nyári melegben különösen kellemetlen, hogy a karaván tagjai fényes nappal ott végzik a dolgukat a villamosmegálló mellett, ahol ettől egyre elviselhetetlenebb bűz terjeng. „Félelmetesek ezek az emberek. Nem ítélek én el senkit azért, mert szegény, de nem lehet ezt így folytatni. A villamoson is csapatokban utaznak, belekötnek az utasokba, jegyük természetesen nincs, mégsem mer rájuk szólni senki”– vélekedett olvasónk.
Tegnapi terepszemlénken, hétfő lévén, nem találtuk ott a szombati bandát, azonban a nyomukat nemcsak látni, de bizony érezni is lehetett. A környék boltjainak, bódéinak árusai elmondták, valóságos lidércnyomás minden szombat délután a guberáló csapatok miatt. Teleszemetelik az üzletek előtti részt, csapatostul zúdulnak be a boltokba, ahol sajnos nemcsak vásárolnak, de legtöbbször lopnak is. Az állomás környékén takarító utcaseprők elmondták, minden szombat estére döbbenetes mocskot hagynak a kukázók maguk után.
Megoldatlan 1
Azt viszont egyetlen panaszos sem érti, hogyan lehetséges, hogy a rend őrei, habár ismétlődő jelenségről van szó, egész egyszerűen nem vesznek erről tudomást, nyomuk sincs olyankor, amikor sokszor hatvan, hetven „vándorguberálós” lepi el az állomás zöldövezeteit – tette fel a kérdsét az egyik közeli üzlet alkalmazottja, hozzátéve, hogy akkor, amikor egy senkinek sem ártó öregasszony árulta virágait az aluljáró mellett, azonnal ott termett két helyi rendőr, s bátran elzavarták onnan a nénit.
A nagyváradi önkormányzat által fenntartott helyi rendőrség tegnapi megkeresésünkre csak annyit üzent a városháza sajtóosztályán keresztül, hogy ők eddig nem találtak ott egyetlen rendbontó guberálót sem, ezért nem intézkedtek a felsorolt problémák kapcsán.
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése