Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. június 18., szerda

Akvapark: elkészült az új terv

Akvapark: elkészült az új terv 
Bár az eredeti terv szerint már használatba kellett volna adják a városi strand helyére tervezett akvaparkot, az építkezés még el sem kezdődött. Viszont a strand sem nyitott ki.

Amint Anca Sastól, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal szóvivőjétől megtudtuk, az új, átdolgozott műszaki terv már megvan, most már napok kérdése, hogy elvigyék Kolozsvárra, jóváhagyás végett. A korábbi projekt műszaki szempontból hagyott kívánnivalót maga után, de időközben más gond is felmerült: több kereskedelmi társaság és tudomásunk szerint egy magánszemély is pert indított a városháza ellen, amely a strand területén épült ingatlanaik kisajátítása mellett döntött. A szóvivő információi szerint a pereket a városháza nyerte meg, viszont mindez további eltolódáshoz vezetett.

Hibák

Ami pedig az eredeti műszaki tervet illeti: mint annak idején beszámoltunk róla, a bukaresti cég, amely elkészítette, úgy tűnik, hanyag munkát végzett – erre az a magyarországi építészcsapat is rámutatott, melyet felkértek, hogy véleményezze. Dióhéjban: túl kevés parkolóhelyet terveztek, az illemhelyek túl messze voltak a medencéktől, a bár kilátása nem volt a legszebb, a termálvíz újrakeringetése sem volt megfelelően megoldva. Mindezek mellett a magyarországi szakértők felhívták a figyelmet arra is, hogy szükséges lenne egy olimpiai méretű medence is, mivel a sportmérkőzések megszervezése hasznos jövedelemforrást biztosíthatna.
Jelenleg a közbeszerzési eljárás dokumentációján is dolgoznak, hogy ha majd az új tervre megkapják a jóváhagyást, mihamarabb megszervezhessék a versenytárgyalást. Anca Sas szerint, mivel magára a tervre már megvan a jóváhagyás, nem fordulhat elő, hogy az átdolgozott kivitelezései tervet ne hagyják jóvá. Ha pedig a közbeszerzési eljárást senki nem késlelteti óvással, még az idén nekikezdhetnek a munkálatoknak. Az új műszaki tervet egyébként a tervek szerint hamarosan egy sajtótájékoztató keretében mutatják be. A projekt teljes értéke egyébként 88,3 millió lej, melyből 38,9 millió lej a város önrésze, a többit pedig az unió biztosítja.

Üres

Felmerül a kérdés, hogy ha már úgyis csúszott a terv gyakorlatba ültetése, nem lehetett-e volna mégis kinyitni a strandot. A szóvivő szerint viszont ez tovább bonyolította volna a helyzetet, nem akarták, hogy a munkálatok ismét késsenek, mert egyes kereskedők nem akarják időben elhagyni a területet.
Florin Alexandru, a Nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője elmondta: a strand területén lévő néhány üzlethelyiséget már lebontották. Nem tudja, mi a helyzet azzal a Körös-part melletti lakóházzal, melyet egy magánember épített, úgy, hogy a területet koncesszióba vette még Petru Filip polgármester idején. Értesülései szerint a városi strand területén jelenleg nem tartózkodik senki. „Hacsak valaki át nem ugrotta a kerítést…” – jegyezte meg a szóvivő.
Forrás : erdon.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése