Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. május 27., kedd

“Önkéntesen segítettek” a román pártnak a néppárti aktivisták

Vasárnap este a Maszol.ro hírportál írta meg először, hogy a volt titkosszolgálati vezető, korábbi miniszterelnök Mihai Răzvan Ungureanu által létrehozott Polgári Erő Pártnak Bihar megyében az Erélyi Magyar Néppárt tagjai és aktivistái segítettek az európai parlamenti választások alkalmával.
onkentesen 2
„Magánemberként vállalták az urnabiztosi feladatokat a Polgári Erő (FC) színeiben” az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) tagjai a vasárnapi európai parlamenti választásokon, nem pedig a két párt közötti megegyezés eredményeként – mondta el kérdésünkre Csomortányi István, az EMNP Bihar megyei elnöke. A pártvezető azt is hozzátette, hogy ők egyébként arra biztatják a tagságot, hogy ilyen helyzetben minél több tapasztalatot próbáljanak szerezni. Az EMNP megyei elnöke szerint „álszent dolog kifogásolni” az EMNP-sek urnabiztosi szerepvállalását, hiszen „ők fontos közfeladatot láttak el, a választás tisztaságára vigyáztak”. „Ez nem román–magyar kérdés” – szögezte le Csomortányi István, aki azt is hozzátette: a Polgári Erő színeiben urnabiztosságot vállaló néppártiak ügyét épp mesterségesen fújja fel az RMDSZ, holott ők együtt is kormányoztak Mihai Răzvan Ungureanuval, az FC jelenlegi elnökével.
onkentesen 1
Radu Pentie, a Bihar megyei FC elnöke szerint nincsen sem együttműködési megállapodásuk, sem protokollumuk a néppárttal, és ő is csak később tudta meg, hogy egyes urnabiztosaik néppártosok lehetnek. Az FC elég későn, négy nappal a választások előtt tudta meg, hogy küldhetnek urnabiztosokat a szavazókörzetekbe, és mivel csak a saját erejükre támaszkodva mérhették fel, hogyan állnak az EP-választáson, ezért saját tagjaikat kérték meg, hogy keressenek urnabiztosokat a szavazókörzetekbe. A többségében magyarok lakta vidéken ez nehezebb volt, de van néhány magyar tagja is a párnak, ők találták meg az urnabiztosokat. Az FC-nek egyébként Biharban a 651 választókörzetből 530-ban volt urnabiztosa.
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése