Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. május 27., kedd

Nincs lehetetlen az életben

Nincs lehetetlen az életben 
Múlt szombaton Thurzó Zoltán zongoraművész meghívására Vujity Tvrtko, a TV2 Pulitzer-emlékdíjas műsorvezető-riportere tartott telt házas előadást a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. 
Mondandójával Vujity Tvrtko, a TV2 műsorvezető-riportere azt próbálta bizonyítani: semmi sem lehetetlen az életben, ezért küzdenünk kell az álmainkért, mert bármelyik pillanatban előállhat olyan helyzet, hogy megvalósíthatjuk hőn áhított célunkat. Ugyanakkor számos példával támasztotta alá: fölösleges pesszimistáknak lennünk, mert a világ számos táján olyan körülmények közt kell éljenek emberek, bizonyos országok polgárai, hogy az övékéhez képest a mi problémáink elenyészőek vagy nevetségesek (lassú az internet, hülye a főnök stb.), és hirtelen elkezdjük megkedvelni, majd megszeretni ezt megelőzően talán nem sokra tartott váradi életünket.
Elhangzott például, hogy a világ egyik legismerttebb közvéleménykutató cége egyik 2008-as felmérése szerint, mely 120 országban zajlott, 1500 fős mintán, és arra vonatkozott, hogy mennyire optimisták vagy pesszimisták az emberek, Magyarország a 117. helyen végzett, s csupán Ruandát tudta megelőzni, ahol 20 évvel ezelőtt 1 millióan haltak meg a polgárháborúban, Haitit, ahol néhány éve földrengés pusztított, most pedig kolerajárvány, és Mozambikot, mely hivatalosan is a legszegényebb ország. Összehasonlítva tehát a mi gondjainkat az ezekben az államokban tapasztalt problémákkal, rádöbbenhetünk arra is, hogy annyira nincs is okunkra rá, hogy rosszkedvűek legyünk- figyelmeztetett a meghívott. Hangsúlyozta: újságíróként tehát két nagy célt tűzött ki maga elé. Az egyik, hogy bebizonyítsa, nem nekünk a legrosszabb, a másik pedig, hogy bemutasson példaképnek tekinthető hétköznapi hősöket, akik ugyan nem szerepelnek naponta a bulvársajtóban, azonban fantasztikus dolgokat hoznak létre.
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése