Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. május 28., szerda

Egy újabb sikeres hangverseny Nagyváradon

Egy újabb sikeres hangverseny Nagyváradon 
Csütörtökön újra telt ház volt az Enescu-Bartók teremben, Bree Allegro négy vonósnégyesre, Mozart klarinétversenyműve, valamint J. Brahms III., F-dúr szimfóniája hangzott el. 
A sokunk számára ismeretlen holland zeneszerző Johannes Bernardus van Bree (1801–1857) az Allegro négy vonósnégyesre zeneművét 1845-ben szerezte. A szimfonikus zenekarból csak a vonósok jelentek meg a színpadon, négy csoportba osztva első- és másod hegedűsök, egy-egy brácsa és cselló zeneművészek részvételével. A szimfonikus zenekar és a holland karmester Arthur Arnold dirigálásában elhangzott zenemű igazi élményt jelentett a filharmónia közönségének.
Ezt követően Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791) A-dúr klarinétverseny, K.622 csendült fel, a klarinét zeneművész László József tolmácsolásában. A sepsiszentgyörgyi származású zeneművész Németországban él. Miután elvégezte a kolozsvári zeneakadémiai tanulmányait Nagyváradon a szimfonikus zenekarnál kezdte el klarinét művészi pályafutását, később a klarinét szólam vezetője lett. László József 1985-ig élt Nagyváradon. A klarinétművész kitűnően, a zenekarral egybehangolva adta elő a csodálatosan szép Mozart-zeneművet, melynek sikeréhez hozzájárult a kitűnő nagyváradi szimfonikus zenekar és nagy zenei tudással rendelkező holland karmester. A hosszan tartó taps arra késztette a klarinétművészt, hogy egy ráadással köszönje meg a váradiak elismerését, Johannes Brams VI. magyar táncát adta elő klarinéton, újabb tapsban volt része.
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése