Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. május 24., szombat

Egy hely, ahol Isten lakozik

Egy hely, ahol Isten lakozik 
Csütörtök délben Böcskei László megyés püspök megáldotta, illetve felavatta a Caritas Catolica által a váradi Spartacus utca 31/A. szám alatt működtetett Szent Erzsébet Idősek Otthonát. 
Az illetékes szakhatóság, vagyis az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség 2010-ben nyilvánította finanszírozhatónak a projektet, a Regionális Operatív Program keretében. A befektetés összköltségvetése 3,9 millió lej volt, melyből 2,7 millió lejt az Európai Unió biztosított vissza nem térítendő támogatás formájában, 414 ezer lej az államháztartásból származott, a kedvezményezett Caritas Catolica pedig közel 67 ezer lej értékű önrészt vállalt magára. A tizenkét hónapig tartó munkálatok kivitelezésével a Marcons céget bízták meg, melyek eredményeképpen egy új szociális központ létesült a várad-rogériuszi Spartacus utca 31/A. szám alatt, ahol 34 idős személynek kínálnak lakhatást 10 egyszobás és 22 kétszobás lakrészben, illetve egy szociális étkezdét is működtetnek, valamint házi gondozást is ajánljanak igénybe vehető szolgáltatásként.
A beruházással ugyanakkor 14 új munkahely létesült és bővült a szociális infrastruktúra. Az Európai Unió társfinanszírozásával elkészültek a tervek, területrendezési munkálatokat végeztek és előkészítették a terepet a építkezésnek, valamint fedezték a tájékoztatással, a reklámmal és az auditálással járó kiadásokat, holland, német és osztrák szponzorok segítségével pedig bútorokat és konyhai felszereléseket vásároltak, illetve csatlakoztatták az ingatlant a közmű hálózatra.
Forrás : erdon.ro

Térkép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése