Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. május 15., csütörtök

Boldog-e a magyar nemzet?

Boldog-e a magyar nemzet? 
A XXIII. Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében szerda délután az evangélikus-lutheránus templomban tartottak ünnepi istentiszteletet. Szebik Imre nyugalmazott püspök prédikált. 
Amellett, hogy a XXIII. Festum Varadinum eseménysorozat részét képezte, az ünnepi istentisztelet abból a szempontból is különleges volt, hogy a keretében köszönetet mondtak és hálát adtak Istennek azért, hogy az elmúlt hónapokban az evangélikus óvoda a Bethlen Gábor Alap támogatásával kibővült, és a tetőtér beépítésével a gyermekek új háló- és játszóteremhez jutottak, amellyel a szülők sok éves vágya teljesült. Ugyanakkor közreműködtek a Varadinum vonósnégyes (Costin Éva, Oláh Boglárka, Marcu Ágnes és Thurzó Sándor-József), és a Kiss Csaba és Tóth Donáth által vezényelt debreceni Canto Armonico énekegyüttes tagjai, valamint az ovisok, akiket Lengyel Emese és Gáspár Éva dadák, illetve Kémenes Ibolya és Szirácki Katalin óvónők készítettek fel.
Az egybegyűlteket Mátyás Attila, a Nagyváradi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség lelkipásztora köszöntötte, kiemelten a testvéregyházak képviselőit: Kiss Albert római katolikus főesperes-kanonokot, Veres Kovács Attila várad-olaszi református tiszteletest és Molnár Imola unitárius lelkésznőt.
Teljes cikk : erdon.ro
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése