Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. április 28., hétfő

Nagy sikerű operettgála a filharmóniában

Nagy sikerű operettgála a filharmóniában 
Csütörtök este újabb élménnyel gazdagodhattak mindazok, akik részt vettek a filharmónia szokásos heti hangversenyén. Népszerű zeneművekből csendültek fel nyitányok, áriák, duettek az operettgála keretében. A legközelebbi koncertre április 30-án, szerdán kerül sor.
A csütörtök estére meghirdetett operettgála egy újabb sikert jelentett a filharmónia életében, hiszen az előadás elkezdésére zsúfolásig megtelt a hangversenyterem. Újra bebizonyosodott, hogy a közönség kedveli az operettet, hogy ez a zenei műfaj – melyet kicsit hungarikumként is kezelhetünk – vonzza a váradiakat. A koncertek megszokott közönsége mellett sok új arcot láthattunk, ami bizonyítja, hogy a nagyváradi filharmónia vezetősége újra jól döntött, a klaszikus szimfonikus hangversenyek mellett néha-néha ilyen jellegű előadásokra is szükség van.

Ismert zeneművek

Elsőként Jacques Offenbach (1819–1880) francia zeneszerző – az operettmuzsika egyik úttörője – Orfeusz az alvilágban című szatirikus operettnyitánya hangzott el, a híres-hírhedt Kán-Kán zenéje is felcsendült. Ezt követően Lehár Ferenc (1870–1948) magyar zeneszerző  Giuditta című zenés komédiájából csendült fel egy ária, a temesvári Alfredo Pascu tenor előadásában. A továbbiakban ifj. Johann Strauss (1825–1899) Denevér operettjéből hallgathattunk meg egy áriát a bukaresti Crina Zancu szoprántól. Kálmán Imre (1882–1953) magyar zeneszerző Marica grófnő operettjéből a Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket betétdal hangzott el, Alfredo Pascu tenor tolmácsolásában. Majd újra Lehár Ferenc Giuditta operettjéből csendült fel egy ária, Crina Zancu nagyszerű előadásában. Ezt követően ifj. Johann Strausstól A cigánybáró operettnyitányát hallgathattuk meg, majd a Denevérből az Óra duett csendült fel a két említett énekes közreműkődésével.
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése